adscode
adscode

'Milli Eğitim Yönetilemiyor'

Eğitim İş Konya Şubesi, geçtiğimiz gün Konya'nın Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulunda veliler tarafından darp edilen Fen ve Teknoloji Öğretmeni H.Ç.D. için okul bahçesinde basın açıklamasında bulundu.

'Milli Eğitim Yönetilemiyor'
Sendikalar

''Milli Eğitimde şaka gibi bir dönemden geçiyoruz. Okullarımızda her yeni gün yeni bir şiddet olayı ile günü tamamlamayalım. Neredeyse her gün biz eğitim çalışanları veli ya da öğrenci kaynaklı bir şiddet olayına maruz kalıyoruz.

Şu geçtiğimiz on onbeş günlük süre içinde bile; bir bayan öğretmenimizin velinin darbı sonucu parmağı kırıldı. Bir hizmetli arkadaşımızı bir veli tarafından hastanelik edildi. Ardından bir öğretmen arkadaşımız yine bir veli tarafından darp edildi. Son olarak ta bu basın açıklamasını yapmamıza neden olan olayları yaşadık. Yaşananlar eğitim çalışanlarının ne kaderidir ne de fıtratıdır.

Şuan önünde gerekli tedbirlerin alınması için eylem yaptığımız Mareşal Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu'nun öğretmenlerinden biri olan sendikamız üyesi öğretmen arkadaşımız veli ve yakınlarının darbı ile karşılaşmıştır. Buradan bir kez daha yaşananları şiddetle kınıyor ve örgütlü gücümüzle olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bu yaşananların, her gün yeni bir eğitim çalışanın bir şiddet olayına maruz kalmasının nedeni, öğretmeni şamar oğlanına çeviren anlayıştır. Var yoa soruşturma açan, asılsız, imzasız, isimsiz ihbarların ardından hemen koşuşturan Milli Eğitim yöneticileri bugün yaşananlarında sorumlularıdır. Hergün arkadaşlarımızın muhatap olduğu vatandaşlarda durumun farkında. Milli Eğitim yöneticilerinin çözüm olarak üretebildiği tek şey gözlerimi kaparım vazifemi yaparım anlayışıyla; eğitim çalışanlarını bizden ve bizden olmayan diye kategorize ederek kadrolaşmaktan başka bir şey değil.

Okullarımız yanmış yıkılmış, eğitim çalışanları her gün yeni bir şiddet olayına maruz kalıyormuş, kimin umurunda. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hemen okulun adını değiştirir bütün sorunları çözer. Yeni bir olay yaşanırsa bir daha değiştirir. Olmadı bir daha imam hatibe dönüştürür. Bütün olayların önüne geçer. Eğitimde yaşananlar bu kadar mizahi bir dille ifade edilmekten bile ilginçtir.         

Milli Eğitimin işleri arap saçına dönmüş durumdadır. İş kolumuzda gün geçmiyor ki, yeni bir rezaletle karşılaşmayalım. Eğitimin işlerini yönetilemez hale getirenler, aynı zamanda bütün bir eğitim çalışanında itibarını yapıp ettikleriyle yerle bir ettiler.

Eğitim çalışanın itibarının yok edilmesi hem merkezi idarenin yani Milli eğitim Bakanlığının devam eden politikalarının hem de Konya Milli Eğitim yöneticilerinin en basit işleri bile partizanca görmelerinden kaynaklanmaktadır.

Zorlandıkları yerde asılsız isimsiz bir iddia ile öğretmenlerimize, ya başbakanımıza ya da cumhurbaşkanımıza hakaretten soruşturma açıp, başlıyorlar soruşturmaya. Milli Eğitim Yöneticileri işi gücü bırakmış öğretmenleri sıkıştırmak, kıstırmak için çabalayıp duruyorlar. 

Milli Eğitimi yönetmeyi kadrolaşmaktan ibaret sayan, her ne pahasına olursa olsun benim yandaşım olsun diyen zihniyet, eğitim ortamlarının bugün güvenden yoksun bir hal almasının da sebebidir. 

Eğitim çalışanlarının yaşadığı bu endişe verici vahim olayda son olmayacaktır. Görevleri gerekli tedbirleri almak olan Milli Eğitimin yöneticileri Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu'nun bütün sorunlarını adını Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirince çözdüklerini sanıyorlar. Sanırız ilerde yeni sıkıntılar yaşanırsa da bugün Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu yaptıkları okulumuzun ismini bir kez daha değiştirerek çözeceklerdir.

Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Eğitim çalışanlarını bizden, bizden değil diye her fırsatta ötekileştirenler, yaşanan bu gerginliklerinde sonuç olarak sorumlularıdır.  Eğitim ortamları bir an önce olması gerektiği gibi çalışanların kutuplaştırılmadığı, her şeyin hukukla ve hakkaniyetle, adaletle belirlendiği, çalışanların huzur ve güven içinde çalıştığı kurumlar haline getirilmelidir.

Selçuklu Milli Eğitim müdürü Turan Bey bir an önce okullarımızın ve çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak zorundadır. Gerekirse sayın valimiz kendisine bu görevini hatırlatmalıdır. ''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)