adscode
adscode

Minecraft’ın Yasaklanmaması İçin İmza Topladılar!

​Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddet içerikli öğeler barındırdığı iddiasıyla incelemeye aldığı Minecraft oyununun yasaklanmaması için change.org’da bir imza kampanyası başlatıldı.

Minecraft’ın Yasaklanmaması İçin İmza Topladılar!
Dünyadan Haberler

Uluslararası Dijital Oyun Araştırmaları Birliği Türkiye Bölümü’nün başlattığı imza kampanyasında; “Turkish DiGRA Chapter” tarafından; “Bilgisayar oyunları bonzai türü uyuşturucu bir maddeymiş gibi ele alınamaz.

Kamuoyuna yansıyan raporun içeriğine dair maddelerde, bu alandaki güncel uluslararası çalışmaların takip edilmediği rahatlıkla okunabilmektedir.

Türkiye’de bilgisayar oyunlarına dair alınacak kararlarda rol almak üzere bilimsel, katılımcı, şeffaf ve bağımsız bir anlayış doğrultusunda akademik kurulların oluşturulmasını, yatay ilişkilerle şekillenen sivil inisiyatife yol açılmasını talep ediyoruz” şeklinde bir açıklamada bulunuldu.

Minecraft Nasıl Bir Oyundur?

Minecraft, küplerle çeşitli tasarımlar yapmanızı sağlayan 2 ve 3 boyutlu olarak oynanabilen bir oyundur. Minecraft; 16 Mayıs 2009’da Mojang tarafından geliştirildi.

Oyun ilk sürümden beri güncelleştirilmeye devam ediyor. Mojang; daha sonra 2.5 milyar dolara Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bakalım, oyuncular MineCraft yasağının önüne geçebilecek mi?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)