adscode
adscode

​MİNİK KAHRAMANLAR, ‘HAYVANLARIN ÇILGIN DÜNYASI’NI İNCELİYOR

Bilim Kahramanları Derneği tarafından her yıl düzenlenen ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ FIRST LEGO League Junior fuarlarının bu yılki teması; Hayvanların Çılgın Dünyası.

​MİNİK KAHRAMANLAR, ‘HAYVANLARIN ÇILGIN DÜNYASI’NI İNCELİYOR
Etkinlikler
6-10 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarında ilgisini çekmek ve gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, minik bilim kahramanlarını buluşturuyor. ‘Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor’ fuarlarının bu yılki konusu “Hayvanların Çılgın Dünyası”.

8-12 hafta boyunca takım koçları rehberliğinde çalışan takımlar motorlu, hareket eden bir LEGO modeli inşa etmesi planlandı. Ayrıca takımlar, yaptıkları tematik araştırma sonuçlarını hazırladıkları posterleri fuar gözlemcilerine sunuyor.
Ocak ve Nisan aylarında gerçekleşecek fuarlara 25 şehirden yaklaşık 1000 öğrencinin katılımı bekleniyor.

7 Ocak Cumartesi günü İzmir Sevinç Koleji’nde başlayacak “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor fuarları”, 8 Ocak’ta İstanbul Özel Bahçeşehir Okulları Çamlıca Kampüsü’nde devam edecek.
14 Ocak’ta ise Özel İzmir Sev Okulları’nda ve 15 Ocak’ta İstanbul Fenerbahçe Koleji’nde düzenlenecek.

Dünyada 41 ülkeden 11 bin 500 takımın katıldığı tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı FIRST LEGO League Junior fuarları, her yıl farklı bir tema ile düzenlenmeye devam ediyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)