adscode
adscode

Miniklerin uyum programı başladı

İlkokul birinci sınıflar ile okul öncesi gruptaki öğrencilerin uyum programı dün başladı.

Miniklerin uyum programı başladı
Eğitim
Güncelleme : 08-Sep-22 17:53

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyum programında bu yıl yaptığı değişiklik kapsamında ilk gün okula sadece velilerin gelmesi ve onlara yönelik bilgilendirme programı yapılması planlanıyordu. Ancak birçok okulda veliler, çocuklarıyla birlikte okulları doldurdu. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre bu yıl ataması yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen, güvenlik soruşturmaları tamamlanmadığı için okula başlayamadı. İçlerinde 7 bin 503’ü okul öncesi, 2 bin 223’ü sınıf öğretmeniydi. O öğretmenlerin sınıfları bu hafta boş kaldı ancak 12 Eylül’de sınıflarda yer almaları bekleniyor.

Heyecandan uyuyamadılar

Okulun ilk gününde bir araya geldiğimiz veliler ile öğrencilerin görüşleri şöyle:

Alize Ayvaz (Veli):  Ailelerin de eğitim alacağını duyunca çok mutlu olduk. En az çocuklar kadar heyecanlıyız.

Poyraz Ayvaz (Öğrenci): Okuma yazmayı öğreneceğiz, yeni arkadaşlarım olacak. Onlarla tanışacağım için çok heyecanlıyım. Korkum yok rahatım.

Gamze Ayyıldız Çakır (Veli): İkiz kızlarımla geldik. Biz de eğitim alacağız. Çocuklar okula gelince biraz ağlamaklı oldular ama şimdi iyiler.

Asya-Ada Çakır (Öğrenci): En sevdiğimiz oyuncaklarımızla geldik. Okulda oyun oynayacağımız için heyecanlıyız. 

Simla Akbay (Veli): Çocukların gelmemesi gerekiyordu ama biz beraber gelmek istedik. Okula başlamaya hazırız. Velilere eğitim verilmesi çok önemli. Hem velileri hem öğretmenleri tanımış oluyoruz. 

Eylül Akbay (Öğrenci): Hiç uyuyamadım çok heyecanlıyım ama okula başladığım için çok mutluyum. Arkadaşlarım ve öğretmenim olacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)