adscode
adscode

"Mobil" köyler geliyor

Hükümet, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların yaşam ve sağlık kalitelerini arttırmak için harekete geçti. .

"Mobil" köyler geliyor
Bilim Teknoloji
2015-2018 kırsal kalkınma planıyla köylerin iletişim alt yapısı kurulacak, çiftçilere destek verilecek, kadınların çalışma hayatındaki payı artacak. Projenin bütçesi ise 3 yıl için 8 milyon 328 bin lira..

Kadın güçlenecek, çiftçilik mesleği gençleşecek. Bin 799 köy mobil olacak.

Hükümet düğmeye bastı, 2015-2018 kırsal kalkınma eylem planı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Proje için 8 milyon 328 bin lira bütçe ayrıldı.

Eylem planına göre, kooperatiflere yüzde 75 hibe verilecek. Bunun için tek şart, kooperatiflerin en az yüzde 90'ının kadınlardan oluşması gerekiyor. Kadınlara ev ekonomisi ve tarımsal üretim

Konusunda eğitim verilecek.. Anne ölümlerinin azaltılması için sağlık hizmeti kalitesi artırılacak.

Hedefler arasında çiftçilerin yaş ortalamasının düşürülmesi de var. Mevcut durumda çiftçilerin yaş ortalaması 55... Desteklerle çiftçilik gençler için cazip hale getirilecek, hedef ise çiftçilerin yaş ortalaması 40'ın altına düşürmek.

Kalkınma planı çerçevesinde organik tarıma öncelik verilecek, 2018'e kadar 90 bin çiftçinin 230 ürün çeşidinde 3 milyon ton kaliteli organik üretim yapması sağlanacak.

Yem bitkisi üretim miktarının arttırılmasıyla meralar üzerindeki otlatma baskısı da minimum seviyeye düşürülecek.

Kalkınma planı ile köyler birçok yenilikle tanışacak. Özgün mimari dokuya sahip köylerin turizm potansiyeli artırılacak. Bunun için de gerekli tanıtım programları hayata geçirilecek.

Köylerde mobil haberleşme olanaklarının iyileştirilmesi, Internet ağının genişletilmesi, güneş enerjisi kullanımının artırılması amaçlanıyor.

Köylerdeki yol üstü satış tezgahlarına da yeni model geliyor. Mini marketlere dönüştürülecek tezgahlarda sadece yöresel ürünlerin satışı yapılabilecek.

.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)