adscode
adscode

Mucitleri Küçük İcatları Büyük

AREL’li minik mucitler gelecegin icatlarini tasarladilar. AREL Anaokulunun her yil geleneksel olarak düzenledigi 15. “ICATLAR VE MUCITLER” gününde, 6 yaş grubu ögrencilerinin birbirinden yaratici icatlari…

Mucitleri Küçük İcatları Büyük
Etkinlikler
Çocuklari düşünmeye, araştirmaya yönlendirmek, problem çözme yetisini arttirmak ve sorumluluk bilincinin gelişmesine yardimci olmak amaciyla AREL Kolejinde düzenlenen “Icatlar-Mucitler Günü”nde, minik eller hayatlarinda karşilaştiklari zorluklara ve onlari rahatsiz eden durumlara karşi ürettikleri yaratici çözümlerin neler oldugunu icatlariyla ifade ettiler. Ögrencilerin sinirsiz bir hayal gücüyle ürettikleri icatlar izleyenlerde hayranlik uyandirdi. Icatlarin tasarim sürecinde çocuklarin asistanlari anne ve babalari oldu. Minik mucitler icatlarini tasarlarken atik malzemeleri kullandilar. Toplam 45 icat ögrenciler tarafindan Ingilizce ve Türkçe olarak tek tek tanitildi. AREL Koleji Ilkokul Müdürü Metin ALTUN yaptigi açiliş konuşmasinda “Çocuklarda hayal gücü ve bu yaraticilik küçük yaşlarda geliştirilmelidir. Bu eserler çocuklarimizin eserleri. Onlarla gurur duyuyoruz. Çocuklarimizin gelecekte ülkemiz adina faydali buluşlara imza atacagina inaniyorum” dedi.
 
Minik ögrencilerin yaşadiklari sorunlara ürettikleri çözümler sunum boyunca büyük bir ilgiyle izlendi.
 
Minik Mucitlerin Icatlarindan Bazilari:
Hayvan Besleyen Robot: Minik mucit Alper Ekşi sokakta yaşayan hayvanlarin yeterince beslenemedigini onlara her zaman yiyecek veremedigini düşündügü için bu robotu tasarlamiş.
Robota para atildiginda içinde bulunan yiyecek hayvanlarin beslenebilecegi bir kaba dökülüyor. Böylece hayvanlar her zaman yiyecek bulabiliyorlar.
Uçan Servis Modeli: Istanbul trafiginden çok sikilan Yigit Özpinar, çareyi uçan servis icat etmekle buldu. Trafigin özellikle küçükleri çok yordugunu düşünen yigit düşüncesini yaptigi tasarladigi maketle anlatti. Bu icadin ayni zamanda tüm insanlarin trafik sorununu çözecegini söyledi.
Denizde ve Karada Giden Araba:  Kerem Ay, denizin altinda insanlar daha güzel şeyler görsün diye bu buluşu icat ettigini söyledi. Icadi olan araba denize girdiginde tekerlekler toparlaniyor ve denizde gitmesini saglayan bir pervane açiliyor.  
Çöp Toplama Robotu: Çevredeki kirlilikten çok rahatsiz olan mucit Deniz Bariş Ürüm’ün icadi olan robot sokaklarda dolaşarak gördügü bütün çöpleri topluyor. Deniz böylece çevre kirliligini çözecegini düşünüyor.
Saç Toplayan Makine: Saçlarini her gün farkli şekillerde toplamak isteyen fakat bunu iyi başaramayan Elif Yildiz, bu sorununun çözümünü Sarfinaz adini verdigi bu makineyle bulmuş. Başini makinenin içine soktugunda istedigi saç şekli çok kisa bir sürede gerçekleşiyor.
Bebek Bakicisi Robot: Naz Yücel icat ettigi robotu kardeşine bakan anneannesine yardim etmesi için tasarlamiş. Ananesinin çok yoruldugunu düşünen Naz, icat ettigi robotun bebegin karnini doyurabildigini, altini degiştirebildigini, onu uyutabildigini ifade etti.
Ayakkabi Baglama Makinesi: En büyük sikintisinin ayakkabilarini baglamak oldugunu anlatan Kuzey Demir, tasarladigi bu icadiyla sorununu halledecegini düşünüyor. Büyük bir maketle hazirlanan makine ile bunu nasil gerçekleştirdigini anlatti.
Kitap Okuyan Kalem: Küçük Elif Duru Taş istedigi kitaplari henüz okuyamadigi için üzülüyormuş bu yüzden bu kalemi icat etmiş. Kalemi kitabinin üzerinde gezdirdiginde sesli olarak kitap okunuyor.
Yukariya Kaldiran Şapka: Eymen Yalçin icat ettigi pervaneli şapkayla uzanamadigi yüksek yerlere artik uzanabilecegini anlatti. Şapkayi çaliştirdiginda pervane sayesinde yukariya yükselebiliyor.
Kedileri Agaçtan Kurtarmaya Yarayan Robot: Minik mucitlerden Zeynep Coşkun kedilerin bazen agaçtan inemedigini ve onlara yardim etmek istedigini söyleyerek icadini tanitti.
 
Çocuklarin Yaptigi Diger Bazi Projeler ise söyle;
Yemek pişiren makine, Uçmayi saglayan robot, Uyanmaya yardim eden robot, Ev temizleyen robot, Çiçek toplama robotu, Kek yapan robot, Giysi giydirme dolabi, Kiyafet giydiren robot.













www.zamanecocuk.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)