adscode
adscode

Müdürler Kitap Okumadan Öğrenciler Kitap Okumaz

Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Bağlı Okulların Müdürleri Nişantaşı Üniversitesi’nde buluştu…

Müdürler Kitap Okumadan Öğrenciler Kitap Okumaz
Etkinlikler
Şişli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların yöneticilerini Nişantaşı Üniversitesi’nde “Yazarlar Okullarda” projesinin “Yazarlar Müdürlerin Odasında” konsepti ile buluştu.

Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi ve Üniversite Tercih Merkezi Direktörü / Yazar Burak Kılanç’ın konuşmacısı olduğu ve Nişantaşı Yayınlarından çıkan yeni kitabı “Akademik Vizyon 2013-2014”ü okul yöneticilerine imzalayarak hediye ettiği söyleşi, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın. Murat Mücahit Yentür’ün konuşması ile açıldı. Okullarda öğrenciler ve öğretmenlerle yazarları buluşturmak amacıyla sürdürülen projelerinin, okul yöneticileri için de Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılmasından memnuniyetini dile getiren Yentür “Öğretmenin rol model olması gerekiyor. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize ‘Kitap okuyun’ demek bizce yeterli değil. Bu sebeple ‘Yazarlar Okulda’ projesinden sonra ‘Yazarlar Okul Müdürlerinin Odasında’ projesini başlattık. Önce müdürlerimiz kitap okuyarak yeni bilgiler ve fikirler edinecekler. Böylece sözleri ve eylemleri bütünlük arz edecek. Bu nedenle Nişantaşı Üniversitesi ile işbirliği yaparak yazarlarımızla, okul müdürlerimizi ve yöneticilerimizi buluşturup bir farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.




Yentür’ün konuşmasının ardından söz alan Burak KILANÇ, gazete köşe yazılarının derlediğini Akademik Vizyon kitap serisinin ikinci kitabının Nişantaşı Yayınlarından çıktığını belirterek, kitap içeriğini ilk olarak bir arada olduğu yöneticilerle paylaşmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Kılanç daha sonra yöneticilere araştırmalarından oluşan Türkiye’de Yükseköğretim ve Yükseköğretime Geçiş Sistemlerini anlatan sunumunu yaptı.

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile hem ölçme-değerlendirme, hem de eğitim sistemi hakkında bilgi ve istatistiklerin paylaşıldığı söyleşide yıllardır eğitim sistemiyle ilgili birtakım bilimsel çalışmalar yaptığını dile getiren Kılanç, bu çalışmalarının kamuoyuyla buluşması anlamında çeşitli gazetelerde araştırma ve köşe yazılarının devam ettiğini söyledi. Akademik Vizyon serisinin yıllar içinde paylaştığı yazıların toplandığı kitaplar olduğunu, Türkiye’de eğitimle ilgili konuların, okul öncesinden yüksek öğretime kadar, her türlü siyasi ve kişisel egolardan bağışık kılınması gerektiğini sözlerine ekleyen Kılanç söyleşinin ardından okul yöneticilerinin sorularına kendi yorumları ile yanıt verdi.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)