adscode
adscode

Müezzinoğlu: Gripte Paniğe Gerek Yok

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi aldıklarını ifade ederek, 'Olağanüstü bir paniğe gerek yok' dedi.

Müezzinoğlu: Gripte Paniğe Gerek Yok
Sağlık
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi aldıklarını ifade ederek, "Bunlardan 360'ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8'e tekamül ediyor. Bunlardan 300'den fazla grip virüsü etkini var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin domuz gribi ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Müezzinoğlu, "Şuanda tedbirlerle ilgili her gün yakın takipteyiz. Kurumumuzun gösterdiği yol haritası çerçevesinde takiplerimizi yapıyoruz. Yaklaşık 4 bin 300 civarında H1-N1 virüsü numunesi alındı. Bunlardan 360'ı H1-N1 virüsü olarak geldi. Buda grip virüsü almış vakalarımız arasında yüzde 8'e tekamül ediyor.

Bu hastalardaki 300'den fazla grip virüsü etkini var. Bu sene salgın diyebileceğimiz süreci yaşamıyoruz. Sadece son 10-15 gündür yoğunluk yaşıyoruz. H1-N1 virüsünden ölüm vakaları oldu. Ama ölüm sonuçları sadece bununla ilgili değil. Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği ve bir kısmında diğer kronik hastalıklardan gelen ölümler var. Olağanüstü bir paniğe gerek yok. Her türlü tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşımızdan hijyen ortamı istiyoruz. Öksürükte ağızlarını kapatarak, kalabalık ortamlarda temiz havayı sağlamak, birde gribal durumlunda istirahat, sulu gıda gibi tedbirleri arttırmamız gerekiyor. Her türlü dinamik tedbiri alıyoruz" dedi.

"NEREDEN OLACAĞIM ÖNEMLİ DEĞİL"

Bir gazetecinin, 'Bursa'da aday olacağınız konuşuluyor. Bu durumla ilgili neler söyleyeceksiniz?' sorusuna Müezzinoğlu, "Siyaset millet için yapılıyor. Ben geçtiğimiz yıl müracaatımı İstanbul 3. bölgeden yaptık. İstanbul 3. bölge benim 35 yıldır ikamet ettiğim yer. Gerek sosyal ve iş hayatımın devam ettiği yer. Ama Edirne'de siyasetin ihtiyaç olduğu için Edirne'de hizmet ettim. Önümüzdeki dönemde bu ülkenin hangi köşesi olursa olsun hizmet edip, borcumuzu ödeyeceğiz.

7 Nisan'da listeler açıklanacak. O akşam hep beraber göreceğiz. Demokrasinin bu güzelliklerini hayırlı olmasını diliyorum. 2002'den bu yana sağlıklı seçimler yapılıyor. Siyasi iktidar milletin ortak hakkının gerekliliğini yapma içinde. Zaman zaman parti kapatmayla muhatap olduk. Ama gelecekle ilgili özgüvenli, cesaretle milletin planlayacak bir sürece girdik. Listelerde Müezzinoğlu orada veya burada olmuş önemli değil. Millete hizmet etme değerinde hizmet etmeye talip olmuşuz. Hayırlısı olsun" şeklinde cevapladı.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)