adscode
adscode

MÜFREDAT ÖĞRETMENİ EMEKLİLİĞE Mİ YÖNELTTİ?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir önerge veren CHP’li Ceyhun İrgil “Yeni müfredatı okutmak istemeyen 40 bin öğretmenin emeklilik talebinde bulunduğu doğru mudur?” diye sordu.

MÜFREDAT ÖĞRETMENİ EMEKLİLİĞE Mİ YÖNELTTİ?
Eğitim
İrgil; konuyla ilgili yaptığı açıklamada “MEB, yeni müfredatla öğretmenliğin aydınlatma ruhunu yıpratıyor” dedi.

Eğitim camiasında tepki çeken yeni müfredat ve okutulacak kitapların içeriğine dair tartışmalar sürerken çok sayıda öğretmenin emeklilik talebinde bulunduğu iddiası gündeme geldi. TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil, yeni müfredata tepki gösteren öğretmenlerin emeklilik talebinde bulundukları iddiasını Meclis gündemine taşıdı. İrgil Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Yeni müfredatı okutmak istemeyen 40 bin öğretmenin emeklilik talebinde bulunduğu doğru mudur?” diye sordu.

Soru önergesinde 16 Temmuz 2017 tarihinden itibaren emekliye ayrılan öğretmen sayısını ve aylara göre dağılımının da açıklanmasını isteyen İrgil, ayrıca “Öğretmen ihtiyacı kapsamında ne zaman atama yapılacak?” dedi.
 
BÖYLE BİLİMSEL ÖĞRETİM OLMAZ
 
CHP’li İrgil konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bu müfredat her yanına dine dayalı söylemlerin serpiştirildiği, toplum mühendisliğine soyunan bir müfredattır. Bilimsel olamaz çünkü dini olgularla çerçevelendirilmiş ilmi bir öğretim olamaz. Öğretmenin elinden ‘aydınlatma’ görevini alan bir müfredattır bu. Çocuklara yalan söylememeyi, yolsuzluk yapmamayı, ağaç dikmeyi, hoşgörüyü en önemlisi adaleti savunan bir din yerine kadının kocasına itaat etmesi gerektiğini söyleyen bir din öğretme çabasının neresi doğrudur. MEB öğretmenliğin itibarını zaten zedelemişti, yeni müfredatla aydınlatma ruhunu yıpratıyor.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)