adscode
adscode

Müfredata uygun, çelişkisiz sorular...

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Ortaokul Bölüm Başkanları TEOG sınavını değerlendirdi.

Müfredata uygun, çelişkisiz sorular...
Sınavlar

FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI

2016 8. SINIF TEOG 1. MERKEZİ SINAV YORUMLARI

 

 

 

23 Kasım 2016

 

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Ortaokul Bölüm Başkanlarının 23 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 8. sınıf TEOG 1. Merkezi Sınavı sorularıyla ilgili yorumları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

İyi çalışmalar.

 

TÜRKÇE

8. Sınıf 1. Dönem Türkçe dersi Merkezi Ortak Sınavı’nda, “Sözcükte Anlam, Paragrafta Anlam, Cümlede Anlam, Noktalama İşaretleri, Yazım Kuralları, Metin Türleri, Fiilimsiler ve Cümlenin Ögeleri” olmak üzere toplam sekiz üniteyi örnekleyen sorular sorulmuştur. Soru dağılımı müfredata uygundur. Sınavda anlam sorularının, dilbilgisi sorularından fazla olduğu görülmektedir. Sorularda çelişkili ifadeler yer almamaktadır.

 

MATEMATİK

MEB 1. Merkezi Sınav konularına uygun olarak; Çarpanlar ve Katlar konusundan 5 soru, Üslü Sayılar konusundan 7 soru ve Kareköklü Sayılar konusundan 8 soru çıkmıştır. Sorular, kısa anlaşılır cümlelerle ve öğrenciyi çelişkiye düşürmeyecek biçimde ifade edilmiştir. Seçeneklerin ayırt ediciliği yüksektir. Okul müfredatlarına, müfredattaki kazanımlara uygun sorulardan oluşan bir sınavdır.

 

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında sorular müfredata ve kazanımlara uygundur. Sorular uzun paragraflardan oluşmaktadır. Çeşitli hikâyeler ve ayet mealleri içermektedir. Kavram ve terimlerle ilgili bilgi içeren sorular bulunmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)