adscode
adscode

'Müfredatımıza 15 Temmuz şanlı demokrasi destanını alacağız'

Yılmaz, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya'da, Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Siyaset Akademisi programına katıldı.

'Müfredatımıza 15 Temmuz şanlı demokrasi destanını alacağız'
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu milli irade destanının nesilden nesille aktarılması lazım. O vazife hepimize düşüyor. Evimize, çocuklarımıza, mahallemize, köylülerimize, ilçemize anlatmak lazım. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de anlatacağız eğitim kurumlarımızda. Müfredatımıza önümüzdeki yıldan itibaren ilkokulda, ortaokulda ve liselerde 15 Temmuz Şanlı Demokrasi Destanını alacağız." dedi.

Yılmaz, beraberinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya'da, Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Siyaset Akademisi programına katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, halkın güvenini boşa çıkartacak hiçbir iş yapmadıklarını, öyle bir durumda milletten bir sefer oy alabileceklerini, ikinci defa onları kandırmayacaklarını dile getirdi.

27 Mayıs 1960'da yapılan darbenin 15 Temmuz darbe girişiminden daha az kişiyle yapıldığını anımsatan Yılmaz, "Sokaklara dökülen oldu mu? Kaldı ki o zaman böyle tank, top da yoktu. Helikopter de yoktu, bu kadar teknolojik imkanlarda yoktu. Hatta dış konjonktür de böyle değildi. Ama Cenabı Allah'a hamd olsun bu milletin mayası güçlendirildi." diye konuştu.

Yılmaz, milletin birbiriyle olan bağlarının güçlendirildiğini, halkın, vatanı tehdit edildiğinde sağına soluna bakmadan çocuğunun da elinden tutarak sokağa gittiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Onlar sandılar ki bu millet korkar, bu millet korkmadığını gösterdi, yanıldılar. Yine sandılar ki bu millet beraber olmayacak önceki tartışmalara bakarak. Bu millet ölümü öldürdü, korkuyu korkuttu. Tankların üzerine, silahların üzerine çıktı. Silahı tutanları gördünüz değil mi? Tankın altına yatanı gördünüz değil mi? Bu adamlarda korku var denilir mi? İşte korkuyu korkutan, ölüm öldüren insanlar. Cenabı Allah'a hamd olsun bunlar yine bu eğitim sisteminden çıktı. Eğitim sisteminden eksiklikler, yanlışlıklar ifade edilir ama tankın önüne yatan mühendis bir tanesi, bizim eğitim sistemimizden çıktı. Eline bayrağı aldı, daha bir şey ister miyiz? Değerler eğitimi, vatanı için bayrağı için istikbali için yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde en önemli şeyi canını verebilmektir."

- 15 Temmuz destanı müfredata girecek

Milletin elinde hiçbir silah bulunmadığını ama onların silahlarını gasp edenlere karşı davalarını doğru olduğunu aktaran Bakan Yılmaz, vatandaşlardan daha güçlü bir şeyin olmadığını tüm dünyaya gösterdiklerini vurguladı. Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu milli irade destanının nesilden nesille aktarılması lazım. O vazife hepimize düşüyor. Evimize, çocuklarımıza, mahallemize, köylülerimize, ilçemize anlatmak lazım. Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de anlatacağız eğitim kurumlarımızda. Müfredatımıza önümüzdeki yıldan itibaren ilkokulda, ortaokulda ve liselerde 15 Temmuz şanlı demokrasi destanını alacağız. Ama her şeyi okullarımızdan beklersek yanılırız. Çünkü aynı eğitimin sisteminden çıkıp hem darbeci hem darbe karşıtı çıkıyor. Eğitim sadece insanları yönlendirmek için yetmiyor. Eğitimin dışında ailenin de etkisi var, onların da üzerine düşeni yapması lazım. Ailenin dışında çevreni de etkisi var. "

- Türkiye, sağlık reformunda örnek ülke

Yılmaz, sağlıkta, eğitiminde, ulaşımda ve birçok alanda Türkiye'de çok büyük reformlar olduğunu anımsatarak, eskiden hastanelerde sıra alınamazken, artık hemen tedavi imkanı ve kanser dahil pek çok hastalığın ilaçlarının verildiğini söyledi.

ABD'de Barack Obama'nın yapamadığı sağlıktaki gelişmeleri Türkiye'nin gerçekleştirdiğini vurgulayan Yılmaz, "Hatta bizim Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Harvard'a gitti, 'Sağlık üzerine reform nasıl yapılır?' diye ders verdi. Ben hatta bir gün dedim ki Başbakanımıza şimdi Cumhurbaşkanımıza, 'Obama'ya bizim Sağlık Bakanımızı tavsiye edin sağlık reformu nasıl diye ders versin.' Dolayısıyla sağlıkta da çok büyük devrimler yaptık. Bunu yaptık ama nasıl yaptık? Her şey kendiliğinden olmaz. Kaynak ayırırsanız yatırımlar biter, ayırmazsanız bunlar bitmez."

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, millete hizmet etmeyi Allah'ın kendilerine nasip ettiğini söyledi.

Milletle beraber oldukları, irtibatlarını koparmadıkları sürece halkın kendileriyle olan temasını kesmeyeceğini aktaran Tüfenkci, siyaset akademisi programının hayırlara vesile olmasını diledi.

Programa Eski Kültür ve Turizm Bakanı Güldal Akşit, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bakanlar Yılmaz ve Tüfenkci, daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Yılmaz ve Tüfenkci, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'dan brifing aldıktan sonra ziyaret basına kapalı devam etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)