adscode
adscode

Mühendislik fakültelerinde kız öğrencisi sayısı artmıyor

Dr. Üreten: Mühendisliğin erkek işi olarak algılanması sebebiyle fakültelerde kız öğrencisi sayısı artmıyor.

Mühendislik fakültelerinde kız öğrencisi sayısı artmıyor
Eğitim
KIRKLARELİ Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Arzu Işıtan, "Mühendisliğin erkek işi olarak algılanması sebebiyle fakültelerde kız öğrenci sayıları artmıyor" dedi.
 
Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği tarafından,"Bilim ve Sanayide Kadın" konulu panel düzenlendi.Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Evren Çağlaer, paneli düzenlerken aklında hiçbir zaman cinsiyetçi bir ayrım olmadığını belirterek "Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile Kırklareli Üniversitesi öğrencileri arasında köprü kurmak istiyoruz" dedi.
 
Dr. Öğretim Üyesi Arzum Işıtan, "Bilim ve Sanayide Kadın: Mühendislikte Kadın" başlıklı sunumunda mühendisliğin erkek işi olarak algılanması sebebiyle fakültelerde kız öğrenci sayılarının artmadığı sorununa dikkat çekti ve "Biz bugün bu algıyı kırmak için buradayız" diyerek konuşmasına devam etti. Işıtan sunumunda, sanayide çalışmakta olan kadın mühendislerin hayatından kesitler sunarak kadın meslektaşlarının başarı hikayelerini katılımcılarla paylaştı.
 
Panelde konuşan KOSGEB il Müdürü Mahmut Özkaya, KOBİ'lere ve yeni iş kuran girişimcilere sundukları imkanlar ile ilgili bilgi verdi. Özkaya konuşmasında, meslek seçiminde cinsiyetin önemli olmadığını belirtti ve "Cinsiyetten ziyade insan kendisini tanımalı, yeteneklerini keşfetmeli ve aldığı eğitim doğrultusunda kendi doğasına uygun olan işi keşfetmeli" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kırklareli İl Müdürü Muzaffer Akgül ise, "Kadının bulunduğu her yer daha temiz ve düzenli" diyerek kadınların her alanda olduğu gibi sanayidede yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)