adscode
adscode

‘Mülakat kaldırılmalı, ehliyet ve liyakat esas alınmalı’

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici "Mülakat kaldırılmalı, ehliyet ve liyakat esas alınmalı" dedi.

‘Mülakat kaldırılmalı, ehliyet ve liyakat esas alınmalı’
Sendikalar
Güncelleme : 14-Apr-22 11:04

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılması gerektiğini ifade etti.

MEB’in uzun yıllar yönetici atamalarında ehliyet ve liyakati dikkate almadığını, mülakat ile yönetici görevlendirmeleri yaptığını belirten Öğretici, “Adil ve şeffaf yapılmayan yönetici görevlendirmeleri eğitim camiası içerisinde huzursuzluk oluşturmuş ve yıllar içinde birçok soruna da yol açmıştır. Son yıllarda ÖSYM tarafından Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı yapılmış ancak mülakat yine devam etmiştir. Her ne kadar sınav sonuçları ile aynı mülakat puanları verilse de oluşabilecek mağduriyetleri gidermek için mülakatı yönetmelikten çıkarmak gerekmektedir” dedi.

Mülakatın ehliyet ve liyakatin önündeki en büyük engel olduğuna dikkat çeken Öğretici, “Okul ortamının huzurlu, kaliteli ve başarılı olmasını istiyorsak bunun yolu ehliyet ve liyakatli yöneticilerden geçer. Bu nedenle MEB yönetici atamalarından mülakatı tamamen kaldırmalı, atamalar sadece yazılı sınav sonucuna göre yapılmalıdır” diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)