adscode
adscode

MÜSİAD’dan Mesleki Eğitime Destek

​Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube yönetimi, karşılıklı iletişimin sağlanması amacıyla 3 yıl süreli işbirliği protokolü imzaladıkları Yüreğir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu…

MÜSİAD’dan Mesleki Eğitime Destek
Eğitim


MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, mesleki eğitimin önündeki engellerin kaldırılması ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için, kısa sürede meslek liselerinin tercih edilir eğitim kurumları haline getirilerek vasıflı ara eleman yetiştirilmesinde işlevsel olması gerektiğini vurguladı. Bir ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlanması için vasıflı genç nüfusun önemine dikkat çeken Yahşi, MÜSİAD olarak her zaman eğitime tam destek vereceklerini söyledi.

Yüreğir kaymakamı Turgut Subaşı da, Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) Projesi kapsamında yapılan bu toplantının oldukça faydalı olduğunu ve bu tür programların sayısının artırılması gerektiğini söyledi. İstedikleri özelliklerde vasıflı eleman bulamama sorunu yaşayan iş adamlarına devletin bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Okul Müdürü Halef Beyaz ise ODAK Projesinin genel amacının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda eğitime erişim oranı, eğitimde kalitenin yükseltilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi olduğunu ve genel amaçlarının da öğretmenlerin performanslarını artırarak; eğitime erişim oranı, eğitimde kalite ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi alanlarında stratejik plan hedeflerine ulaşmak olduğunu söyledi. Beyaz, toplantıya katılanları okulun birimlerini gezdirdi ve tanıtımını yaptı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)