adscode
adscode

Mutlu çocukların beyni daha çok gelişiyor

Beyin taramaları gerçekleştirilen çocuklardan elde edilen veriler sevgi gören çocukların beyninin daha fazla geliştiğini ortaya koydu.

Mutlu çocukların beyni daha çok gelişiyor
Sağlık
Tomografiler, Texas Çocuk Hastanesi Pediyatri Bölüm Başkanı Profesör Bruce Perry tarafından paylaşıldı.

Beyin taramaları paylaşılan çocuklardan biri duygusal olarak suiistimal edilmiş, diğeri ise mutlu bir hayat yaşıyor. Peki, bu çocukların beyinleri arasındaki farkı görebiliyor musunuz?
Soldaki görüntülemede ciddi ölçüde daha az yapı var ve sağdakine oranla oldukça büyük. Bu, sevgi dolu bir çevrede büyüyen çocuğa ait. Duygusal anlamda travma yaşayan ve ihmal edilen çocuğun beyni ise sağda.
Dr. Perry, beyni sağda görülen çocuğun "aşırı duygusal yoksunluk" yaşadığını ve sonuç olarak beyninin çok küçük kaldığını söyledi. Ayrıca beyinde daha bulanık yapılar dikkat çekiyor.

Perry göre; bu çocuk ses, koku, dokunma deneyimlerinden mahrum kalmış. Soldaki tomografideki çocuğun beyni ise normal büyüklükte. Fiziksel şiddetin çocuk beynine zarar verdiği ve hayat boyu devam edecek sorunlara, hatta ölüme yol açabileceği biliniyor. Duygusal şiddetin etkileri ise daha az düşünülüyor ancak çocuk sağlığı açısından bu ikincisi de ilki kadar üzerine eğilinmesi gereken bir mevzu. Dr. Perry, duygusal olarak ihmal edilen çocukların ve hatta yetişkinlerin sağlıklı ilişkiler kurmada ciddi zorluk yaşadığını söylüyor.


Daily Mail

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)