adscode
adscode

Müzebüs her yıl 6 Çin Seddi Uzunluğunda Öğrenciye Ulaşıyor

​“Hiç kimseye bir şey öğretemezsiniz, yapabileceğiniz tek şey içlerindeki öğrenme isteğini keşfetmelerine yardım etmektir.“ der Galileo.

Müzebüs her yıl 6 Çin Seddi Uzunluğunda Öğrenciye Ulaşıyor
Eğitim

Rahmi M. Koç Müzesi de kurulduğu günden bu yana çocuklarımızın keşfetme güdülerini geliştirebilmek için Müzebüs’le Türkiye’yi dolaşıyor. İlk ve Ortaokulların programlarındaki ünitelerle bağlantılı müze objelerinden yararlanarak, müzeye gelemeyen okullara uygulamalı eğitim imkânı sağlamak, teknolojinin gelişim süreci hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve tarihi eserleri koruma bilincini geliştirmek için bizzat öğrencilerin ayağına giden Rahmi M. Koç Müzesi, verdiği eğitimlerle çocuklarımızın hem dersleri hem de hayatı daha iyi kavramalarını sağlıyor. 2003 yılından beri 70 Ağrı Dağı büyüklüğünde öğrenciye ulaşan Müzebüs, her yıl 6 Çin Seddi uzunluğunda öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.



Rahmi M. Koç Müzesi geçmişten günümüze birçok farklı döneme ve ülkeye ait objeye ev sahipliği yaparak meraklı çocuklarımıza hayatı bütün yönleriyle keşfedebilecekleri, hayal gücü ve araştırma duygularını harekete geçirebilecekleri hem eğlenceli hem de eğitici anlar yaşatmaya çalışıyor. Zengin koleksiyonuyla yegâne ve özgün olma özelliğini korumak için her geçen gün yeni objelerin katılımını sağlıyor ve koleksiyonu daha da ilginç hale getirmek için çaba harcıyor. Her yıl iki yüz bini aşkın yerli, yabancı, yetişkin ve öğrenci gibi her kesimden ziyaretçi müzeye rağbet gösteriyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)