adscode
adscode

Nakil İçin Hangi Lisede Kaç Boş Kontenjan var?

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjanları açıklandı.

Nakil İçin Hangi Lisede Kaç Boş Kontenjan var?
Sınavlar
13 bin 398 öğrenci özel okula nakil yaptırdı

HANGİ LİSEDE NE KADAR BOŞ KONTENJAN VAR TIKLAYIN!


TEOG'da istediği okula yerleşemeyen öğrencilerin ilk nakil işlemleri sona erdi. 13 bin 398 öğrenci kaydını devlet okulundan özele aldırdı. Resmi okullar arasında öğrenci geçişi olmadı

22 Ağustos’ta açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının yerleştirme sonucunda 1 milyon 136 bin 546 öğrencinin liseye kaydı yapıldı. Yerleştirildiği okulda okumak istemeyen öğrenci için nakil işlemleri 25 Ağustos’ta başladı. Öğrencilerin başvuruları 25-28 Ağustos tarihleri arasında alan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk yerleştirmeleri dün ilan etti.

TEOG NAKİL SONUÇLARI VE BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN!

EN ÇOK NAKİL İSTANBUL'DA

13 bin 398 öğrencinin özel okula geçtiğini açıklayan Bakanlık 3 büyük 

şehirde yapılan nakil işlemine de yer verdi. En fazla nakil işleminin İstanbul’da gerçekleştiği görüldü. İstanbul’da 4 bin 569, Ankara’da bin 440, İzmir de ise bin 8 öğrenci devlet okulundan özele geçti. Böylece Türkiye genelindeki resmi okullarda 13 bin 398 kontenjan boşluğu oluştu. Devlet okulları arasında ise henüz bir nakil işlemleri gerçekleşmedi.


TEOG Yerleştirmeye Esas Puanı'na (YEP) sahip 1 milyon 291 bin 851 sekizinci sınıf öğrencisinden, 1 milyon 136 bin 546’sı tercih yaptı. 134 bin 788 öğrenci ise tercih hakkını kullanmadı. Tercihte bulunan öğrencilerden 1 milyon 57 bin 799’unun okul kodlarının yer aldığı A grubu, 78 bin 447’sinin okul türünün yer aldığı B grubuna göre yerleştirildi. Bakanlık, 134 bin 788 öğrencinin sistem tarafından herhangi bir okula kayıt ettirildiğini açıklamıştı.

Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, kon­ten­jan açı­ğı olan okul­la­rın lis­te­si­ni e-okul üze­rin­den ya­yın­la­dı. Ye­ni na­kil baş­vu­ru­la­rı önü­müz­de­ki haf­ta Pa­zar­te­si, Sa­lı, Çar­şam­ba ve Per­şem­be e-okul üze­rin­den ya­pı­la­cak. Cu­ma da na­kil so­nuç­la­rı­nın açık­la­na­ca­ğı be­lir­til­di.

4 haf­ta ya­pı­la­cak olan na­kil iş­lem­le­rin­de okul­la­rın ta­ban pu­an­la­rı­nın dik­ka­te alı­na­rak puan üstünlüğü esas alınacak. Mil­li Eği­tim Ba­ka­nı Na­bi Av­cı "Her haf­ta pa­zar­te­si, sa­lı, çar­şam­ba, per­şem­be gü­nü na­kil ta­lep­le­ri alı­na­cak. İn­şal­lah ey­lül ayı için­de bu so­runu çöz­müş ola­ca­ğız" de­di.

Yeni kontenjanlara nakil başvuruları Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, boş kontenjanlar için nakiller, pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri e-Okul üzerinden yapılacak. Nakiller, haftalık periyotlarla 26 Eylül'e kadar devam edecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)