adscode
adscode

Nazmi Arıkan'ın öldürülmesiyle ilgili bir zanlı yakalandı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförünün, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.

Nazmi Arıkan'ın öldürülmesiyle ilgili bir zanlı yakalandı
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 17-Jul-22 12:03

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca cinayetlerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timince (JASAT) İstanbul'da yakalanan şüpheli, Çanakkale'ye getirildi. Zanlının jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in cenazeleri ise Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesinden alınıp Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Cenazelerin, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

Hastaneye gelen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, öldürülen Arıkan ve Eker'in yakınlarına taziyelerini iletti.

Gelibolu ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde Arıkan'a ait küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftliğinin çalışanları dün iş yerlerine geldiklerinde bir süredir haber alamadıkları Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in cesetlerini bulmuştu. Arıkan ve Eker'in bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenmişti.

Tokatspor Başkanı çıktı

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, çifte cinayetle ilgili "Nazmi Arıkan ile katil zanlısı arasında dershane işletmeciliği konusunda bir anlaşma olduğu daha sonra bunun bozulduğu yönünde bilgiler var" dedi. Bu arada gözaltına alınan zanlının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı. Cinayetleri kendisinin işlemediğini iddia eden Akçekaya’nın yapılan teknik incelemelerin ardından olay günü İstanbul’dan Arıkan’ın çiftlik evine geldiği tespit edildi.

Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Fen Bilimleri kurucusu Nazmi Arıkan'ı Ufuk Akçekaya mı öldürdü?

Ufuk Akçekaya kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ufuk Akçekaya, Tokatspor başkanı ve eğitimcidir. Ufuk Akçekaya aslen Elazığlı bir öğretmen. Ancak, o açtığı eğitim kurumlarıyla adını duyurdu. 2018 yılının Ekim ayında Tokat'a gelerek burada Beykent Okullarını açtı. Kısa bir süre sonra da, Tokatspor’un borçlarını üstlenerek kulübü dernek statüsünden çıkarıp anonim şirkete dönüştürdü.

Cenazesi yarın

İstanbul'a gönderilen Nazmi Arıkan'ın naaşının yarın ikindi vakti Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak namazı müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, Şerif Eker'in cenazesinin ise yarın öğle vakti Kavacık'ta kılınacak namazın ardından Beykoz Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

Nazmi Arıkan'ın oğlu Kurtuluş Arıkan, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, defin işleminin ardından taziyeleri Ataşehir Fen Bilimleri Okullarında kabul edeceklerini bildirdi.

AA, CNN TÜRK


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)