adscode
adscode

Neden ÇOMÜ, Neden Çanakkale?

Neden ÇOMÜ, Neden Çanakkale?

Neden ÇOMÜ, Neden Çanakkale?
Üniversite



Truva, Assos, Gelibolu, Kaz Dağları, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Gökçeada, Bozcaada ve Çanakkale Boğazı gibi değerlerle tarihe mal olmuş bir coğrafyada yer alan ve ülkemizin, içinden deniz geçen iki şehrinden biri olan Çanakkale’nin üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yeni akademik yılda, yeni öğrencilerini bekliyor.

Tercih dönemi içinde olduğumuz şu günlerde, öğrencilerimizin hangi üniversiteyi, neden seçmek istediğiyle ilgili düşünce ve sorularına ışık tutacağını düşündüğümüz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale kenti ile ilgili detayları öğrencilerimizle paylaşmak istedik.

Çanakkale

Tarihte önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış topraklar üzerinde bulunan Çanakkale, bu yönüyle bir dünya kenti olma özelliği taşırken Avrupa’dan Avustralya’ya dünyanın dört bir tarafından insanların ilgi duyduğu ve ziyaret etmek istediği, coğrafi ve doğal güzelliklerle donanmış bir kenttir.

Tarihin ve kültürün izlerini taşıyan ve “barışın ve kültürün kenti” temasının günlük yaşama uyarlandığı Çanakkale’de, halkın farklılıklara gösterdiği hoşgörülü ve özgürlükçü tavrı, öğrenim görmeye gelen öğrenciler için sıcakkanlı ve samimi bir kent ortamı, sosyal bakımdan geniş imkânlar, sorunsuz barınma olanaklarının sağlanması anlamına gelirken öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasını da mümkün kılmaktadır.

Civarındaki şehirlere neredeyse eşit mesafede konumlanan ve İstanbul, İzmir, Bursa gibi kentlere ortalama 300 kilometre uzaklıkta olan Çanakkale, ulaşım yönünden de avantajlı bir konumdadır. Aynı zamanda Türkiye’nin her yerinden İstanbul ve Ankara aktarmalı uçak seferleri de mevcuttur.

Çanakkale ili sınırları içinde bulunan ve dünya mirası sayılan Kaz Dağları’nın da etkisiyle %54’ü orman olan Çanakkale’nin her mevsim temiz havaya sahip olma özelliği, ÇOMÜ Kampüslerinde de kendini gösterir. Kampüsün sahip olduğu diğer bir doğal güzellik ise boğaz manzarasıdır.

Büyük şehrin olanaklarıyla küçük şehrin avantajlarının birleştiği yer olarak da bilinen Çanakkale’ye ait tüm bu özellikler, kalabalık ve yaşamı pahalı iller arasından Çanakkale’yi daha tercih edilebilir noktalara taşımaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

·        Uygulamaya dayalı eğitim

·        Sosyal olanaklar

·        Japon dili öğretiminde Türkiye’de söz sahibi

·        Türkiye’nin ilk Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

·        İstanbul haricinde Marmara Bölgesi’nin en büyük kütüphanesi

·        Truva, Assos ve Gelibolu gibi doğal uygulama alanları

·        80 bin mezun

·        Türkiye’nin en çok öğrenci kulübüne sahip üniversitesi

·        24 saat açık kütüphane

·        Bölgeye hizmet vermeye başlayan Tıp Fakültesi Hastanesi

·        Üst düzey yöneticilere ulaşma imkânı

·        Güçlü uluslararası bağlantılar

·        Burs imkânları

·        Yaşam boyu eğitim

Düzenlediği sempozyum, kongre, konferans gibi akademik etkinlik ve organizasyonlarla adını uluslararası arenada duyuran ÇOMÜ, öğrencilerine sunduğu uygulamalı ve yurtdışı bağlantılı eğitim, burs, yabancı dil, kütüphane, öğrenci toplulukları ve AB öğrenci değişim imkanlarıyla da adından söz ettirmektedir.

Uygulamalı öğrenme fırsatları

Üniversitemiz uygulama olanaklarına özel önem vermektedir. Öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgileri pratikte uygulama fırsatına erişmelerine imkân sunan fiziki mekânlar; laboratuvarlar, araştırma merkezleri, Türkiye’nin en büyük teleskobuna sahip gözlemevi, radyo ve televizyon stüdyoları, spor salonları, tiyatro sahneleri, Türkiye’nin en büyük İlahiyat Fakültesi yerleşkesindeki camii, Tarih ve Arkeoloji bölümlerimiz için ise Truva, Assos ve Gelibolu gibi doğal uygulama alanları olarak çeşitlenmektedir.

Öğrenci toplulukları

ÇOMÜ’de sosyal öğrenme ve kendi kendine öğrenmeyi teşvik eden ve geniş bir sosyal ve bilimsel etkinlik yelpazesine sahip 153 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. ÇOMÜ, öğrenci kulüpleri sayısı itibariyle Türkiye’de birinci sıradadır.

Yurtiçi ve Yurtdışı bağlantıları

ÇOMÜ bünyesinde bulunan ve yurt içi ve yurtdışında birçok yükseköğretim kurumu arasında öğrenci değişimini mümkün kılan AB Gençlik Birimi, Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim programları sayesinde öğrencilerimiz farklı şehir ve ülkelerde kısa süreli de olsa eğitim alma imkânına erişerek farklı bakış açıları kazanmaktadırlar.

Kütüphane

İstanbul haricinde Marmara Bölgesi’nin en büyük kütüphanesi olan ÇOMÜ Kütüphanesi, çok sayıda basılı ve elektronik kaynağa erişim imkânı sunarken ziyaretçilerine 7/24 hizmet veren Türkiye’nin sayılı üniversite kütüphaneleri arasında yer almaktadır.

Burs İmkânları

Üniversitemiz tarafından öğrencilere S.S. Çanakkale Onsekiz Mart Araştırma Proje Eğitim Kooperatifi tarafından çeşitli burslar verilmektedir. Ekonomik sıkıntısı bulunan öğrencilerin yanı sıra yerleştirme puanlarına göre yüksek puanla üniversitemizi tercih edenler de bu hizmetlerden yararlanabilmektedirler. Ayrıca ilimizde bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından da öğrencilerimize burs hizmetleri sunulmaktadır.

Fakülteler

Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi

Eğitim Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Çanakkale)

İlahiyat Fakültesi

İletişim Fakültesi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Mühendislik Fakültesi

Turizm Fakültesi

Tıp Fakültesi

Ziraat Fakültesi

Yüksekokullar

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Devlet Konservatuarı

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Sağlık Yüksekokulu

Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

Ayvacık Meslek Yüksekokulu

Bayramiç Meslek Yüksekokulu

Biga Meslek Yüksekokulu

Çan Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu

Ezine Meslek Yüksekokulu

Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Lapseki Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Yenice Meslek Yüksekokulu

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)