adscode
adscode

Nevşehir’de Turizm Faaliyetleri

Dağ ve doğa yürüyüşü ise Nevşehir ilinin doğa şartlarında safari bile yapma olanağını bu ilimize gelen turistlere sağlamaktadır.

Nevşehir’de Turizm Faaliyetleri
Türkiye'den Haberler

Dağ ve doğa yürüyüşü ise Nevşehir ilinin doğa şartlarında safari bile yapma olanağını bu ilimize gelen turistlere sağlamaktadır.

Nevşehir tarihi süreci dolayısıyla tüm insanların ilgisini çeken, Kapadokya bölgesinde bulunan kaya evlerden oluşan peri bacalarıyla tüm dünyada gidilmesi ve görülmesi gereken yerler içinde başlarda olan bir yerdir. Bu ilimizde kültür turizmi, balonla seyahat, termal turizm, yamaç paraşütü, kongre turizmi, dağ ve doğa yürüyüşü, bisiklet turizmi, kamp ve karavan turizmi, jeep safari, atlı doğa yürüyüşü, raket turu denilen hedikle yürüyüş turları, yaban hayatı ile de turizmde öne çıkan bir ilimizdir. Kültür turizmi denildiğinde Nevşehir’de müzeler ve ören yerleri yanında diğer tarihi yerler de öne çıkmaktadır. Nevşehir’de müzeler kapalı alan müzeleri yanında açık hava müzeleriyle de öne çıkmaktadır. Nevşehirli İbrahim Paşa’nın sadrazamlığı döneminde Nevşehir merkezde yapılan camiler, çeşmeler, külliyeler yanında ilçelerde bulunan tarihi yapılar ve kaya evlerin yanında kiliseler turizm açısından Nevşehir’i oldukça zengin hale getirmektedir. 

Bu durum Nevşehir haber olarak da ortaya çıkmakta yerel ve ulusal basında Nevşehir haberleri sık sık görülmektedir.  Bu kültür abidesi olan ilde bu sayede iş imkanları da doğmakta, Nevşehir iş ilanları gazetelerde ve internet haber sitelerinde yer almaktadır. Termal turizm bakımından da önemli termal kaynakları olan Nevşehir bir sürü termal kaplıcalarıyla da dikkat çekmektedir. Çorak ve Karakaya İçmeceleri, Kozaklı Termal Turizm Merkezi, Ürgüp İçmece ve Kaplıcası, Bahçeli İçmecesi, Gümüşkent İçmecesi sağlık turizmi ve kongre turizmi açısından da yöreye katkı sağlamaktadır. Termaller yanında kurulan kongre merkezlerinde önemli toplantılar da düzenlenmektedir.

Dağ ve doğa yürüyüşü ise Nevşehir ilinin doğa şartlarında safari bile yapma olanağını bu ilimize gelen turistlere sağlamaktadır. Özellikle de balonla seyahat her gelen turistin ilgisini çeken bir seyahat biçimidir. Güzel doğu manzaralarını yukarıdan seyrederek yolculuk yapmak her kişinin hayalleri arasında yer alır. Bununla birlikte her türlü aktivasyonun görüldüğü Nevşehir’de yamaç paraşütü yapmak için elverişli doğa koşulları da bulunmaktadır. Atlı doğa yürüyüşü, hedikle yürüyüş ve kamp ve karavan turizmi gezi için Nevşehir’i seçen turistlerin yapabilecekleri aktivasyonlardan sadece bir kaçıdır. Bununla birlikte bisiklet turizmi de bisiklet tutkunlarının arayıp ta bulamadıkları bir spor türüdür. 

Bisikletlerle gezinti yapmak inanın bisikleti sevenler için bulunmaz bir gezi türüdür.  Jeep ile safari de Nevşehir’in engin arazisinde dağ ve yamaçlarda zevkle yapılabilecek bir etkinlik türüdür. Bütün bunların yanında Nevşehir’e gelen turistlerin yapabilecekleri etkinlikler dünya çapında etkinlikler olmaktadır. Jeep safari, balonla seyahat, atlı doğa yürüyüşleri, dağ ve doğa yürüyüşleri Nevşehir ilinin doğa bakımından ne kadar zengin olduğunun da bir göstergesidir. Bununla birlikte peri bacalarını görmek isteyenlerin özellikle tercih ettikleri bu güzel beldenin diğer olanaklarından da faydalanmak inanın her kişinin zevkle yapacağı etkinlikler olmaktadır. Kaya evlerde kalıp, doğa ile baş başa vakit geçirmek Nevşehir’e gelen turistlerin en çok yapmak istedikleri şeylerdendir.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)