adscode
adscode

Niye ilk 100 değil de 500?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki ilk 500’ün içinde iki üniversite değil, sayıyı çok daha artırmamız lazım." çağrısı yaptı. Merak ettim? Niye ilk 100 değil de 500?

Niye ilk 100 değil de 500?
Milliyet Diyalog

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyadaki ilk 500’ün içinde iki üniversite değil, sayıyı çok daha artırmamız lazım. Ben hocalarımdan özelikle istirham ediyorum. Biraz daha gayretle bu ilk 500’ün içine çok sayıda üniversitelerimizle girelim ve adımızı farklı şekilde yazdıralım” çağrısı yaptı.
Merak ettim? Niye ilk 100 değil de 500?
Ekonomide 20 ve daha pek çok konuda ilk 10 hedefimiz varken, en iyi üniversiteler sıralamasında niye ilk 500?
Üniversitelerimize ve hocalarımıza inanmadığından mı?
Kesinlikle sanmıyorum.
Gençlerimize güvenmediği için mi?
Mümkün değil.
Üniversite altyapımız mı eksik?
Tam tersine, fazlamız var eksiğimiz yok?
Peki, o zaman neyimiz eksik?
Hemen her şeyin en iyisini, en büyüğünü, en güçlüsünü isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üniversiteler konusunda bu kadar temkinli olmaya zorlayan ne?

 

 

Ha gayret!..

Erdoğan, önceki gün, Beştepe’de düzenlenen Yükseköğretim 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Töreni’nde özetle şunları söyledi:
“Türkiye yükseköğrenim sistemi bugün gerçekten çok ileri bir seviyede bulunuyor. Ülkemizde faaliyet gösteren 205 yükseköğrenim kurumumuzda 7 milyon 611 bin öğrencimiz bulunuyor. Almanya’daki üniversitelerde 3 milyon öğrenci var. Bizde ise hamdolsun, 8 milyona yakın. Keyfiyet-kemiyet (nitelik-nicelik) noktasında bir sıkıntımız var. Dünyadaki ilk 500’ün içine iki üniversite değil, bu üniversitelerin sayısını çok daha artırmamız lazım. Onun için ben hocalarımdan özelikle bunu istirham ediyorum. Biraz daha gayret. Biraz daha gayretle inşallah bizler bu ilk 500’ün içine çok sayıda üniversitelerimizle girelim ve adımızı oraya da çok daha farklı bir şekilde yazdıralım...”

Kalite, kalite, kalite!

“Eğitim-öğretim konusunda pek çok meseleyi çözdük. Bundan sonra kaliteye odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. Cumhur- başkanlığı Hükümet Sistemi’ni kurarken iki başlığa özel önem vererek bu alanları doğrudan şahsıma bağlı özel ofisler arasına aldık. Biri Dijital Dönüşüm, diğeri de İnsan Kaynakları Ofisi” diyen Erdoğan bakın gerekçelerini de hangi sözlerle açıkladı.

Yazının devamı için tıklayınız


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)