adscode
adscode

Nobel ödüllü Sancar içi büstü açıldı

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin girişine yerleştirilen büstü, düzenlenen törenle açıldı.

Nobel ödüllü Sancar içi büstü açıldı
Kültür Sanat

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki törende konuşan Prof. Dr. Sancar, büstün kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesinin tıp alanına büyük katkıları bulunduğuna işaret eden Sancar, "Beni bu şekilde onurlandırdıkları ve Türk halk sağlığına büyük katkıları olan büyük tarihi insanların içinde beni de saydıkları için çok minnettarım. Beni yetiştiren ve bu seviyeye getiren Türkiye Cumhuriyeti'ne ve hocalarıma minnettarım. Sağolun, varolun." diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de büstün Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Demirkalp tarafından yapıldığını belirtti. 

Daha sonra Prof. Dr. Sancar ve Prof. Dr. Özen, büstün açılışını gerçekleştirdi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden büyük ilgi gören Sancar, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Törene, Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar da katıldı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)