adscode
adscode

Nüfus kağıtları ne zaman değişecek? Yeni kimlikler ne zaman gelecek?

Yeni kimlikler ne zaman verilecek 2014,Yeni kimlikler ne zaman verilecek, Yeni kimlikler ne zaman dağıtılacak, Yeni kimlik çıkarma ,Yeni kimlikler ne zaman çıkacak, Yeni kimlikler ne zaman gelecek?

Nüfus kağıtları ne zaman değişecek? Yeni kimlikler ne zaman gelecek?
Türkiye'den Haberler
TÜBİTAK tarafından geliştirilen Akıllı Kimlik Kartları için geri sayım başladı. Yakında Mavi-Pembe kimlikler tarih olacak. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ve 'Akıllı TC Kimlik Kartı' olarak da isimlendirilen yeni nüfus cüzdanları, sağlayacağı kolaylıklarla da adından söz ettirecek. Yeni nüfus cüzdanlarının dağıtıma başlanmasıyla birlikte, 1976 yılından beri hayatımızda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları geçerliliğini yitirecek. 
Bugüne kadar 5 kez değişen nüfus cüzdanlarının güncel hale getirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonunda 2009 yılında pilot il seçilen Bolu'da uygulamaya konulan yeni nüfus cüzdanlarında bulunan çip sayesinde kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan usulsüzlük, yolsuzluk ve malî kayıplar (sosyal güvenlik, sağlık, sigorta, bankacılık vb.) asgariye inecek. Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle e-Devlet hizmetlerinin niteliği ve sayısı artacak. Yenilenmesi çalışmaları süren ehliyetlerin de e-Kimlik'e dahil edilebilmesi konusu ise henüz araştırma aşamasında. Bu gerçekleşirse ehliyet taşımaya da gerek kalmayacak. Yeni kimlik kartlarının dağıtımı 2014′ün başından başlayarak 3′te biri, 2015′te 3′te biri 2016′da 3′te biri dağıtılmak üzere tüm vatandaşlara ulaştırılacak. Bu oranlar her sene 25-30 milyon insana tekabül ediyor.





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)