adscode
adscode

Nükleer eğitimi için başvurular devam ediyor

​Rusya'da iş garantili nükleer eğitimine, fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıfında okuyan Türk vatandaşı…

Nükleer eğitimi için başvurular devam ediyor
Eğitim

Rusya'da nükleer eğitimi almak üzere seçilecek 80 öğrenci için başvuru süreci devam ediyor.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye'den 80 öğrenci iş garantili ve burslu nükleer eğitimi için Rusya'ya gönderilecek. Öğrenciler, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi Moskova Fizik Mühendisliği Enstitüsü (MEPhI) ile St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi'nde eğitim alacak.

İş garantili nükleer eğitimi alacaklar, Türkiye'deki üniversitelerin fen-edebiyat ve mühendislik fakültelerinin, fizik veya matematik derslerinin okutulduğu tüm bölümlerinin hazırlık, 1, 2, 3 ve 4. sınıfında okuyan Türk vatandaşı öğrenciler arasından seçilecek.

Ücretsiz nükleer eğitimi başvuruları, 27 Mart'a kadar "www.akkuyu.com" internet adresinden yapılabilecek.

Rusya'ya gönderilecek öğrenciler, yazılı ve sözlü sınavla seçilecek. Sınavda başarılı olup eğitim programına katılmaya hak kazananlar, parasız nükleer mühendislik eğitim alacak.

Rusya'daki eğitim programını başarıyla tamamlayan, uygulama eğitimini ve stajını bitiren öğrenciler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde istihdam edilecek.

Moskova'da halen nükleer enerji alanında 250'nin üzerinde Türk öğrenci eğitim alıyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)