adscode
adscode

'Odalar yetersiz, 4 kişiye düşürülmeli'

KYK yurdunda kalan bir öğrenci: “Masa, dolap, yatak derken oda doluyor. Dolaplar küçük, kışlıklar hâlâ bavulda. Odadaki masanın dört sandalyesi var ama masa duvara dayalı ve yanlarda dolaplar var. O yüzden iki kişi kullanabiliyoruz."

'Odalar yetersiz, 4 kişiye düşürülmeli'
Eğitim

İzmir Buca’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan bir öğrenci, odaların fiziki alan yetersizliği, temizlik ve yemek gibi sorunların acilen çözülmesini istedi.

Odaların altı kişilik olduğunu ifade eden öğrenci, “Masa, dolap, yatak derken oda doluyor. Dolaplar küçük, kışlıklar hâlâ bavulda. Odadaki masanın dört sandalyesi var ama masa duvara dayalı ve yanlarda dolaplar var. O yüzden iki kişi kullanabiliyoruz” diyerek odadaki sıkışıklığın boyutunu anlattı.

‘GİRİŞ SAATİ 00.00’A OLMALI’

70 gün olan izinlerin 30 güne indirilmesine de tepki gösteren öğrenci, “Yurt sırasında bekleyen çok öğrenci var. Bunun yurttan insanları çıkartıp sıradaki öğrencileri alabilmek için yapıldığını düşünüyorum” dedi. Yurda son giriş saatlerinin de 23.00 olmamasının gerektiğini söyleyen öğrenci, “Kalan kişiler reşit. En azından saat 00.00’a çekilebilir” dedi. Yurttaki yemekleri de değerlendiren öğrenci, “Fiks menüye geçilmesi benim için çok kötü oldu. Ben yemek seçen biriyim. Sevmediğim bir şey olursa aç kalıyorum” diye konuştu.

Yurdun güvenlik önlemlerini de değerlendiren öğrenci güvenliğin bazı zamanlarda yerinde olmadığını o sırada da herkesin yurda girebileceğini ekledi. Öğrenci, odaların dört kişiye düşürülmesini, diğer sorunların da acilen çözülmesini talep etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)