adscode
adscode

Oğlu ve kızıyla aynı üniversitede okuyor

Çankırı'da yaşayan 42 yaşındaki çiftçi Durmuş Işıklı, oğlu ve kızıyla aynı üniversitede öğrenim görüyor.

Oğlu ve kızıyla aynı üniversitede okuyor
Eğitim
Çankırı'da yaşayan 42 yaşındaki çiftçi Durmuş Işıklı, oğlu ve kızıyla aynı üniversitede öğrenim görüyor.

Çocuklarıyla farklı zamanlarda Aşağı Alagöz İlkokulu, Kızılırmak Ortaokulu ve Kızılırmak Lisesini bitiren baba Durmuş Işıklı, şimdi de oğlu Hüseyin (22) ve kızı Fatma Işıklı (20) ile Çankırı Karatekin Üniversitesinde öğrenim görüyor.

Üniversiteye bağlı Kızılırmak Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Programı'nda öğrenim gören Durmuş Işıklı'nın kızı ile oğlu ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi. Baba ve çocukları aynı üniversitede okumanın heyecanını yaşarken zaman zaman birbirlerine ders çalıştırıyor.

Baba Durmuş Işıklı, yaptığı açıklamada, çocuklarıyla aynı okulda öğrenim görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gidemediğini belirten Işıklı, "1990 yılında liseyi bitirdim. Maddi imkansızlıklardan dolayı okula devam edemedim. Sonra araya iş hayatı ve evlilik girince iyice okumaktan uzaklaştık." dedi.

Kızının sınav stresini paylaşmak için sınava girdiğini aktaran Işıklı,"2014'te kızımla birlikte sınava girdim. Ona motivasyon olsun diye girmiştim. Üniversite sınavını birlikte kazandık. Bu arada oğlum da işletme bölümü ikinci sınıfta okuyordu. Kızım 4 yıllık işletme bölümünü kazanırken ben 2 yıllık meslek yüksek okulunu kazandım. O okurken benim de içime okuma isteği doğdu ve ben de üniversiteye kaydımı yaptırdım." diye konuştu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 2. sınıf öğrencisi Fatma Işıklı ise ağabeyi ve babasının bu yıl okulu bitirecek olmasına üzüldüğünü kaydetti.

Ağabeyiyle aynı fakültede olduklarını dile getiren Işıklı, "Ağabeyim de işletme okuyor. Bir nevi onun izinde ilerliyorum. Aynı liseyi okuduk, şimdi aynı bölümde okuyoruz. Onlar benim destekçim, yol gösterenim ama ikisi de bu yıl mezun olacak." dedi.



AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)