adscode
adscode

Oğluyla mezun olmanın gururunu yaşıyor

31 yıl önce kazandığı üniversiteyi çeşitli sebeplerden bırakmak zorunda kalan Nüket Mermer, afla tekrar döndüğü eczacılık fakültesini 48 yaşında bitirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Oğluyla mezun olmanın gururunu yaşıyor
Eğitim
31 yıl önce kazandığı üniversiteyi çeşitli sebeplerden bırakmak zorunda kalan kadın, afla tekrar döndüğü eczacılık fakültesini 48 yaşında bitirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Nüket Mermer, 1985 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesine kayıt yaptırarak öğrencilik hayatına başladı. İki yıl devam ettikten sonra çeşitli sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kalan Mermer, 1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Bölümüne kayıt yaptırdı.

Burayı bitirdikten sonra iş hayatına atılan ve bir süre sonra evlenen Mermer, 2011 yılında çıkan afla Mersin Üniversitesi (MÜ) Eczacılık Fakültesinde yarım kalan öğrencilik hayatına devam etmeye karar verdi.

Aynı yıl büyük oğlu Gültekin Berahan ile okul hayatına başlayan Mermer, şimdilerde oğluyla birlikte diploma almanın heyecanı yaşıyor.

5 yıl önce öğrenci affından yararlandı
Nüket Mermer, yaptığı açıklamada, 5 yıl önce çıkan öğrenci affından yararlanarak, MÜ Eczacılık Fakültesine kayıt yaptırdığını söyledi.

Aynı yıl oğlunun da elektrik elektronik mühendisliği bölümünü kazandığını anlatan Mermer, "Üniversiteye oğlumla birlikte başladık birlikte mezun olduk. Evimizde şu an iki tane üniversite mezunu hayata atılmış durumda. Oğlum iş bulma sürecinde çeşitli heyecanlar yaşıyor. Ben de heyecanlıyım ve eczane açmak için çeşitli araştırmalar yapıyorum." dedi.

Kendinden yaşça küçük öğrencilerle anne, abla, arkadaş gibi olduklarına dikkati çeken Mermer, öğrencilerle ilişkilerinin sevgi ve saygı çerçevesinde olduğunu belirtti.

"Oğlum bana öğretmenlik yaptı"
Öğrencilik hayatında başta sağlık olmak üzere çeşitli sıkıntılar yaşadığını ifade eden Mermer, şöyle konuştu:

"Önemli sağlık sorunlarım oldu. Hatta bazı dönemlerde hastanede yatmak zorunda kaldım. Özellikle sınav dönemlerinde çok zorlandığım zamanlar da oldu ama sınavlarıma aksettirmedim. Alttan dersim olmadı. Zor bir süreç olsa da tabi bu yaşta bunları yapabilmek benim de için zevkliydi. Onur belgesi aldım. Arşivimde saklayabileceğim gurur verici bir belge oldu benim için. Bu zorlu süreçte bana destek olan eşime, çocuklarıma teşekkür borçluyum. Onlar beni desteklemese, bana yardımcı olmasalar herhalde ben bunu başaramazdım. Hatta bir ara oğlum bana öğretmenlik de yaptı."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)