adscode
adscode

Öğrenci istediği okula gidecek

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liseye geçişte uygulanacak yeni modelin TEOG'dan daha iyi olacağını açıkladı

Öğrenci istediği okula gidecek
Eğitim
Kendi çocuğunun da TEOG'a girdiğini belirten Bakan İsmet Yılmaz "Öğrenciler TEOG'dan çıkıyor, LYS'ye, YGS'ye giriyor. Ondan sonra KPSS'ye giriyor. Ondan sonra bir de kurumların özel sınavı var. Çocuk ilkokulu bitiriyor, ondan sonra da bir sınavdan bir sınava gidiyor. Öğrenciler spor yapamadığı için obezite denen bir sorun, kitap okuyamadığı için kendini ifade edemeyen bir nesil ortaya çıkıyor" diyerek bunun öğrenciler için sağlıklı olmadığını söyledi.

KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

TEOG yerine nasıl bir sistem olacağına ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydeden Yılmaz, "Arkadaşlarımız çalışıyor, alternatifleri hazırlayacaklar. Bu alternatifler bize geldikten sonra da Bakanlar Kuruluna sunacağız. Bakanlar Kurulu'nun vereceği talimata göre de en kısa zamanda velilerimizin, milletimizin, öğrencilerimizin ve evlatlarımızın önüne bir sonuç çıkaracağız" dedi.

ALTERNATİFLER MASADA

Yılmaz, 8. sınıftan TEOG'a girecek öğrenci sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirterek "TEOG'un yerine sunulan bazı alternatifler değerlendiriliyor. Eğitim uzmanları. 'Her okul kendi sınavını yapsın', 'Herkesi mahallesindeki okula alın', 'Bazı okullar ile tarihi birikimi okullara ortalaması 85'in üzerinde olanlar alınsın', 'Okullar Açık uçlu soru testleriyle öğrenci alsın' önerileri üzerinde duruyor. Vatandaşlarımız şundan çok emin olsunlar, hiçbir zaman MEB'in, ailesinin istemediği bir okula evladını gönderebilmek gibi bir durumu yoktur. Yani ailelerin istemediği hiçbir okula evlatlarını biz göndermeyiz. Eve en yakın hangisini istiyorsa o alanda... Bizim amacımız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak" diye konuştu.

TEOG'DAN İYİ OLACAK

Yılmaz, "Eğitimde kural kimseyi geride bırakmama. İnşallah herkesin ulaşabileceği bir sistemi getireceğiz. Yerine gelecek sistem de şu anki TEOG'dan daha iyi olacak" açıklaması yaptı.

SIRA ÜNİVERSİTEDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite sınavında da değişiklik yapılacağı ve üzerinde çalışıldığı ifadelerine ilişkin Bakan Yılmaz, AK Parti'nin seçim beyannamesinde üniversite sınavı değişikliğiyle ilgili madde olduğunu, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın konunun üzerinde çalıştığını söyledi.

Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)