adscode
adscode

Öğrenci Servisleri?..

Okul servislerine harcadığımız para, eğitimi iyileştirdiğimiz paradan çok daha fazla.Uzaktaki okullara gitmek için harcadığımız parayı, en yakındaki okullar için harcasak, o kadar uzağa gitmeye hiç gerek…

Öğrenci Servisleri?..
Günün Yazısı
 
Okul servislerine harcadığımız para, eğitimi iyileştirdiğimiz paradan çok daha fazla.Uzaktaki okullara gitmek için harcadığımız parayı, en yakındaki okullar için harcasak, o kadar uzağa gitmeye hiç gerek kalmazdı!
 
Okul servisleri her zaman tartışma konusu oldu. 
Destekleyenler kadar karşı çıkanlar da hiç eksik olmadı!
Bu konuda, velileri, okul yöneticilerini, servis yapanları, suçlamak en kolayı!
En yakınlarında çok iyi okullar vardı da, çocuklarını eziyet olsun diye mi en uzak okullara gönderiyorlar?
Servis şirketleri, öğrencileri zorla mı taşıyor ya da okullar, ikamete dayalı kayıt sistemi olmasına rağmen keyif olsun diye mi uzaktan gelen öğrencileri de alıyorlar?
Bu konularda üzerinde uzun uzadıya konuşulması gereken datalar var ama hep havada kalıyor!..
 
Veliler ne diyor?


Sayın Abbas Güçlü Bey 
Geçenlerde öğrenci serviscileri ile Cumhurbaşkanımızın plaka tahdidi konusunda diyaloglarını videodan seyir ettim, ister istemez aklıma bu servis işi ne zaman hayatımıza bu kadar girdi diye düşünmeden edemedim.  
Veliler öğrencilerini neden servisle okula gönderir, daha iyi eğitim alacağı bir okula evinden çok uzakta olsa ve de özellikle metropol şehirlerde daha güvenilir olduğu için servis tercih edilmekte. 
Ancak bu durum maalesef bir çok sorunu da birlikte getirmekte, bunlar kısaca şöyle: 
. Evinden uzakta okumaya gidecek çocuk öncelikle çok erken kalkacak, iyi bir   kahvaltı yapmadan yollara düşecek, çok erken kalkmanin ve servisin kaçma olasılığı nedeniyle hazırlanırken evde ister istemez gergin bir ortam oluşacaktır. 
. Öğrenci akran yaş sınırlaması hiç bir mevzuatla sınırlanması öğrencilerle bir arada yolculuğa başlanacak bu yolculuk sırasında pedagojik eğitimi olmayan sürücülerle yolculuğa çıkacaktır. 
.Yolda zaman zaman kazalar olacak, öğrenci biniş ve inişleri sırasında da bazen ölümcül durumlar yaşanacaktır. Bu servisler aynı zamanda trafigin yoğunlaşmasına sebebiyet verip trafik aksayacaktır.
. Aynı zamanda egzoz gazı nedeniyle gaz kirliliği artacak. Ve dışarıya bağımlı olduğumuz petrol ürünlerinin tüketimi artacak. Bunu birlikte zaten geçim sıkıntısı olan veliye hele birden fazla öğrencisi varsa sırtına ağır bir yük olarak binecektir. 
. Yedek parça ve otomotiv olarak ihtiyaç artacak döviz yurt dışına kaçacaktır.
 
. Aynı zamanda evinden uzaklaşan öğrenci aile çevre ve akraba çevresinden uzaklastigindan kötü arkadaş edinme, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı, terör gibi olumsuz unsurlara maruz kalmasi konusunda  kontrol altına alınamadigi ve geri dönüt alinamadigindan büyük boşluklar oluşmakta gereksiz yere asayiş meşgul edilmekte bir nesil yok edilmekte. 
 
. Servislerin denetimi mevzuat olarak hangi kuruma ait olmadığından denetim tam anlamıyla yapılamamaktadır. 
. Peki bunun çözümü​ nedir kısaca özel durumlar hariç her öğrenci evine en yakın okula gidecek. Örneğin ben lise talebesi iken tüm komşu çocuklarıyla birlikte aynı okula giderdik seviye grupları okul içinde matematik fen ve edebiyat diye ayrılırdi. Çok başarılı olanlar başarısız olanlara model olurdu. Herkes birbirini tanır olumsuzluklar akşam annenize babanıza ulaşırdı. Kısacası öğrenci servisleri maddi ve manevi zarar yönleri çok fazla. Selamlar saygılar
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)