adscode
adscode

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ ÇOK UZUN SÜRE EKRAN BAŞINDA TUTACAK UYGULAMALARDAN KAÇINILMALIDIR

AES Başkanı ÖĞRETİCİ öğretmenlere maddi kayıp yaşatılmadan canlı derslerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ ÇOK UZUN SÜRE EKRAN BAŞINDA TUTACAK UYGULAMALARDAN KAÇINILMALIDIR
Sendikalar
Güncelleme : 02-Oct-20 15:12

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ilk ve ortaokullarda günde 6-8 saat canlı derslere ek olarak her gün 2 saat EBA TV’nin çocuklarımızı çok uzun süre ekran karşısında tutacağını belirterek öğretmenlere maddi kayıp yaşatılmadan canlı derslerle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.  Açıklamaları şöyle:

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün bugün (29 Eylül) yayınlamış olduğu yazı ile ilkokullarda günlük 4 canlı ders saati, ortaokullarda günlük 6 canlı ders saati sınırlaması kaldırıldı. İlköğretim Kurumları haftalık Ders Çizelgesi’nde belirtilen her bir sınıf seviyesindeki toplam ders saati doğrultusunda bütün derslerin canlı ders şeklinde eksiksiz işlenmesi istenmekte, EBA dışı açık kaynaklı güvenilir platformların da kullanılabileceği belirtilmektedir.

23 Eylül tarihli yazıda ‘pedagojik ilkeler doğrultusunda’ canlı dersler için kısıtlamaya gidilmişti.  EBA TV ile birlikte düşünüldüğünde ilkokul öğrencileri için günlük 6 saat canlı ders + 2 saat EBA TV, ortaokul öğrencileri için günlük 7-8 saat canlı ders + 2 saat EBA TV uygulaması çocuklarımız için uygun değildir. Tüm öğrencilerin canlı derslere katılamadığı, teknolojik imkanlarının da yetersiz olduğu bilinmekte iken yüz yüze yapılan ders saatini uzaktan eğitimde de aynen yapmak doğru değildir. Personel Genel Müdürlüğü’nün ek dersler konulu yazısına istinaden yapılan bu uygulama öğrenci ve öğretmenlerimizi çok uzun süreler ekran karşısında tutacaktır. Bugün itibariyle Personel Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısını zaten Danıştay’a taşıdık. Öğretmenlerimize ekonomik olarak mağduriyet yaşatılmadan canlı ders saatleri azaltılmalı, pedagojik olarak uygun olacak şekilde ekran karşısında olmaları sağlanmalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)