adscode
adscode

Öğrenci Yurtlarıyla İlgili Bakan Kılıç'tan Şok İddia

Gülen cemaati ile Hükümet arasındaki çekişmede Bakan Kılıç'tan ilginç bir iddia geldi.

Öğrenci Yurtlarıyla İlgili Bakan Kılıç'tan Şok İddia
Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bazı özel yurtlarda öğrencilerin geç saatlerde uyandırıldığını söyleyip, "Kara propaganda faaliyetleri konusunda bir çalışma var. Daha da ileri gidip, Başbakanımızın şahsına olan bir takım karalama çalışmaları var. Bunlar bizim kulağımıza geliyor" dedi.

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarda yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı. Bazı duyumlar aldıklarını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Kardeşlerimizin bize aktardığı bir takım bilgiler var. Ancak bu noktada biz şuanda onlarında herhangi bir şekilde sıkıntı yaşamaması için ikili olarak bizle paylaştıkları veya kurumdaki yetkililerimizle paylaştıkları, özel kalmasını rica ettikleri bilgileri bizde tutuyoruz. Ancak şunu biliyoruz ki gece geç saatlerde, uygun olmayan saatlerde, hiçbir şekilde eğitim ve öğretimle alakası olmayan bazı faaliyetlere girilme noktasında baskı görüyorlar. Düzce yurdunda, özel yurtta ki yaşanan olayın basına intikal ettiğini biliyorsunuz. O konu basına intikal ettiğin için dile getirebiliyoruz. Gece geç saatte yurttan dışarı çıkarılma, yani yurttan atılma, özel yurttan atılma, durumuyla karşı karşıya kalmış, genç kardeşlerimiz. Tabi ki biz onları hemen oradaki yurdumuzda misafir öğrenci olarak alıp, hiçbir şekilde mağdur etmeden eğitim hayatlarına devam etmeleri için destek oluyoruz şu anda kendilerine. Bu tip olayların yaşanması durumunda, biz tabi ki kardeşlerimizin yanındayız. Buna ek olarak biliyorsunuz özel yurtların denetimi Milli Eğitim Eğitim Bakanlığımıza bağlıdır. Milli Eğitim Bakanlığımızın da bizimle beraber koordineli bir şekilde çünkü buradaki esas nokta öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması. Onlar çünkü bizim geleceğimiz. Aynı yapının içerisinde olan, aynı düşünce yapısı içinde olan, bu kişilerin ve onların içerisinde olan grupların, hem biliyorsunuz özel yurtları mevcut, hem de evleri mevcut. Aynı yurtlarda duyduğumuz konuların evlerde de olduğu noktasında bize bilgiler geliyor."

Bir televizyon kanalında ki haber programına (TRT Haber) canlı olarak katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarda sorun yaşayan öğrencilerin kendilerine internet ortamından veya telefonlarla ulaşmalarını istedi. Bakan Kılıç, burada yaptığı açıklamada özel yurtlarda yaşananları ise şöyle değerlendirdi:

"Bizim kulağımıza gelen şeyler içerisinde genç kardeşlerimizin gece saatlerde uyandırılıp zorla bir takım faaliyetlerde bulunmaya itelendikleri. Yani hiç bir şekilde eğitim öğretim faaliyetleriyle alakası olmayan faaliyetler. Kara propaganda faaliyetleri konusunda bir çalışmaları var. Başbakanımızın şahsına olan bir takım karalama çalışmaları var. Bunlar bizim kulağımıza geliyor. Daha fazla kardeşlerimizin mahremiyetine girmek istemediğim için daha fazla detaya girmiyorum. Ancak şunu bilsinler ki bu bizim kulağımıza geliyor.Biz bunun farkındayız. Her türlü çalışmaları yapacağız genç kardeşlerimize destek olacağız."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Tekkeköy ilçesinde seçim çalışmalarına katıldı.Haber 3

Haberin detayları için tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)