adscode
adscode

Öğrenciler en çok Üsküdar, Avcılar ve Göztepe’de kiralık daire aradı!

Ağustos ayında üniversitelere yakın bölgelerde kiralar yüzde 10 oranında artarken İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan üniversitelerine yakın olan Avcılar, Üsküdar ve Göztepe, öğrencilerin…

Öğrenciler en çok Üsküdar, Avcılar ve Göztepe’de kiralık daire aradı!
Eğitim
Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet.com’un verilerine göre ağustos ayında üniversitelere yakın bölgelerde kiralar yüzde 10 oranında artarken  İstanbul, Marmara, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan üniversitelerine  yakın olan Avcılar, Üsküdar ve Göztepe, öğrencilerin kiralık daire için en çok arama yaptığı ilçeler oldu.

“Sen o evi hayal et, gerisi Emlakjet!” sloganı ile 2006 yılından bu yana satılık veya kiralık dairelere en pratik şekilde ulaşma imkanı sunan Emlakjet.com, okula dönüş sezonunun sektöre yansımasına dair verileri ve analizlerini paylaştı.

Eylül ayında okulların açılacak olması, ağustos ayında üniversitelere yakın bölgelerde kiraları yaklaşık yüzde 10 artırırken “Öğrenciye kiralık daire” aramaları da yüzde 23 yükseldi. Ağustos ayında İstanbul’un Avcılar ve Üsküdar ilçelerindeki kiralık daire aramasının bir önceki aya göre yüzde 22, Göztepe ilçesinde ise yüzde 26 oranında arttığını belirten Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: “Emlakjet.com olarak sektörün mevsimsel etkilerden ve sosyal olaylardan direkt etkilendiğini gözlemliyoruz. Bu kapsamda yaptığımız analizler, İstanbul’da okula dönüş mevsiminin hangi semtleri popülerleştirdiğine dair tespitler yapmamızı sağlarken, köklü üniversitelere yakın bölgelerdeki kiralarda yüzde 10 oranında artış olduğunu ortaya koydu. En çok aranan konut tipinin metroya yakın 2+1 kiralıklar olduğu bu dönemde Üsküdar’ın deniz ulaşımı sebebiyle popüler olduğunu; Göztepe’nin Kadıköy ve Bağdat Caddesi gibi merkezlere yakınlığı ile öğrencilerin gözünde cazibesinin arttığını; Beşiktaş ve Maslak bölgelerinin fiyatları ile diğer noktalara oranla pahalı kaldığını söyleyebiliriz. İstanbul Üniversitesi’ne yakın Avcılar, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin yanı sıra denizyolu ulaşımı ile Boğaziçi, Galatasaray, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan üniversitelerine yakın olan Üsküdar ve Marmara Üniversitesi’ne yakın Göztepe, hem merkeze yakın lokasyonları hem de nispeten uygun fiyatlarıyla öğrencileri cezbediyor. 100 metrekare bir dairenin ortalama kirası Üsküdar’da 1.900 TL, Göztepe’de minibüs ve E-5 hattı için 2.300 TL, Avcılar’da ise 1.400 TL civarında seyrediyor.”

En çok aranan metroya yakın 2+1 daireler oldu

Emlakjet.com analinize göre, ulaşım masraflarından kurtulmak isteyen öğrenciler, kira olarak ulaşılabilir olmasından dolayı küçük dairelere veya arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri en az iki odalı dairelere ilgi gösteriyor. Metroya ve metrobüse yakın olan 2+1’ler en gözde ilanları oluşturuyor. Fiyatların nispeten daha yüksek olduğu Beşiktaş, Kadıköy ve Ulus gibi bölgeler ise ağırlıklı olarak daha üst gelir grubunun tercih ettiği lokasyonlar olarak ön plana çıkıyor. Beşiktaş, Kadıköy gibi köklü merkezlerde bulunan daireler, buradaki devlet okullarının kontenjanının çok yüksek olmasından ötürü her zaman revaçta, ancak buralarda nispeten daha yüksek kiraların olması, aramaları Ağustos’ta Üsküdar, Avcılar ve Göztepe’ye kaydırdı.  

Üsküdar deniz ulaşımıyla gözde!

İstanbul Şehir Üniversitesi, 29 Mayıs Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi’nin yer aldığı Üsküdar, Beşiktaş ve Sirkeci arasında yapılan motor seferlerinin yanında şehir hatları vapurlarıyla Beşiktaş, dolayısıyla Boğaziçi, Galatasaray, Yıldız Teknik ve Mimar Sinan Üniversitesi’ne de yakın bir lokasyon.

Göztepe, Kadıköy ve Bağdat Caddesi’ne yakınlığıyla da tercih sebebi oluyor.

Şehrin dört bir yanına yayılmış fakülteleri olan Marmara Üniversitesi, en yoğun öğrenciyi Göztepe ve Bahçelievler kampüslerinde bulunduruyor. Kadıköy'ün en büyük mahallerinden biri olan Göztepe, Bağdat Caddesi ve parklarıyla üniversite öğrencileri için önemli bir sosyalleşme merkezi olarak ön plana çıkıyor. Ulaşım açısından birçok olanağa ev sahipliği yapan Göztepe, metro, otobüs, dolmuş, minibüs gibi seçeneklere sahip. Aynı zamanda kısa sürede ulaşılabilen Kadıköy de ulaşım açısından daha fazla alternatif sunuyor. Ayrıca Göztepe'nin metrobüs hattına yakın olması, kolaylıkla Avrupa Yakası'na geçilmesine olanak tanıyor.

İstanbul Üniversitesi’nin kampüsünün bulunduğu ve nüfusu 500 bine yaklaşan Avcılar ise özellikle metrobüs ulaşımı nedeniyle öğrencilere önemli bir avantaj sağlıyor.

Beşiktaş ve Maslak bölgesi daha pahalı kalıyor… 

Beşiktaş’ta Yıldız bölgesinde 100 metrekare bir evin ortalama kirasının 3.500 TL, Kadıköy’de (Ziverbey – Eğitim Mahallesi) 2.500 TL, Mecidiyeköy’de (Kuştepe Bölgesi), 2.800 TL, Beylikdüzü’nde 1.500 TL, Maslak’ta (Ayazağa Mahallesi) 3.300 TL, Bahçelievler’de 1.800 TL, Silivri’de 1000 TL, Şile’de 1.500 TL, Çekmeköy’de 1.500 TL, Ataköy’de 3.500 TL, Sarıyer’de (Maden Mahallesi) 2.500 TL, Tuzla’da 1.400 TL ve Maltepe’de 2000 TL olduğu gözlemleniyor.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)