adscode
adscode

Öğrenciler Geleceğe Mektup Yazarak Eğitime Başladı

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açılış töreni Şile Kampüsü'nde yapıldı.

Öğrenciler Geleceğe Mektup Yazarak Eğitime Başladı
Üniversite
Akademik yıl açılışında; Fen Bilimleri Enstitüsü müdürü ve rektör vekili görevlerinde Işık Üniversitesine büyük emekleri bulunan Prof. Dr. Ergül Akçakaya, yeni rektör Prof. Dr. Şirin Tekinay'a rektör cübbesini giydirdi. Prof. Dr. Ergül Akçakaya konuşmasında, "Yetkin ve kıymetli bir akademisyen, bir bilim insanı olan yeni rektörümüz Prof. Dr. Şirin Tekinay'a bu cübbeyi giydirmekten dolayı büyük onur duymaktayım. Kendisine bundan sonraki görevlerinde üstün başarılar dilerim." dedi. Cübbe devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.




İYİ MESLEK VE BİLİM İNSANI YETİŞTİRME KARARLILIĞI VURGULANDI

Rektörlük cübbesini giyen FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin TEKİNAY konuşmasında, "Bu yıl yeni rektörlük görevime başlarken aynı zamanda kurucu vakfımızın 130. yılına, Üniversitemizin de 20. yılına girmiş oluyoruz. Demek ki bu kadar köklü, geçmişten gelen bir eğitim kurumunun en uzak geleceğe uzanan yüzüyüz, gözleriyiz. Bu şerefli görevi üstlenirken, izninizle huzurlarınızda kişisel bir söz vermek istiyorum. Sevgili Işıklılar, Işık dostları ve her nefesimde huzurunda hissettiğim, zaman zaman içimi acıtan, zaman zaman acıdığım, zaman zaman beni kızdıran ve her zaman tarifsiz bir aşkla ve sadakatle bağlı olduğum, "canım güzel ülkem:" bu şerefli görevim süresince de ilerici, yenilikçi, laik, bilimsel şekilde nitelikli insan yetiştirmeye ve bilgi üretmeye devam edeceğime söz veriyorum" dedi.



REKTÖRDEN YENİ ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

Oryantasyon programında Rektör Prof. Dr. Şirin Tekinay öğrencilerinden geleceklerine mektup yazmalarını istedi. "Değerli öğrencilerimiz; biz hedeflerini ve öngörülerini daima gerçekleştirmiş köklü bir eğitim kurumu, sizler ise geleceği aydınlatan Işıklılarsınız. Bu yüzden bu yıl yeni bir uygulama ile geleceğe mektup çalışmamıza başladık. Bu mektupları alacak olan sizlersiniz, mezuniyet yılınızdaki kendinize yazıyorsunuz. Bu mektupları mezuniyetinizde sizlere teslim etmek bizler için çok büyük bir zevk olacak. Hepinize hayırlı, uğurlu, verimli, başarılı, sağlıklı, keyifli, mutlu bir eğitim hayatı diliyorum" dedi.




KENDİME MEKTUP
Üniversite hayatına başladığın

İLK GÜN
Geleceğine Mektup Yaz

Bu Günü Hatırla

Yeni Işıklılar, hazırlanan posta kutularını mezuniyetlerine; gelecekteki kendilerine yazdıkları mektuplarla doldurdu.

Rektör Prof. Dr. Şirin Tekinay oryantasyon konuşmasında öğrencilere; "Bu sahne sanırım eğitimcilerin en güzel anlarından biridir. Karşımızda bir dolu çiçek bahçesi gibi umut, ışık, bir dolu ömür, bir dolu iyi meslek insanı... Önümüzdeki günler hem sizler için hem bizler için çok yoğun geçecek... Bu günkü konuşmalardan muhtemelen birçok şey aklınızda kalmayabilir ama aklınızda kalmasını istediğimiz önemli bir nokta var. Kollarımız açarak sizlere hoş geldiniz diyoruz. Sizleri bağrımıza basıyoruz... Hepiniz artık IŞIKLISINIZ... Biz iyi insan yetiştiriyoruz diyoruz. İyi insan demek saygılı, adaletli, duyarlı, çevreci bireyler demektir. Öyle olacağınızdan ve olduğunuzdan eminiz yoksa burada olmazdınız... Hepimiz Işıklıyız..." dedi.



FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN,
"1996 da, ilk açıldığımız gün, 9. Cumhurbaşkanımız Rahmetli Süleyman Demirel'in huzurunda şöyle demiştim: Bir üniversite, açılışını takiben, beş yılda kurulur. 10 yıl içinde gelişir. 20 yılda olgunlaşır ve saygın üniversiteler içinde yerini alır. Şükürler olsun. Tüm hedeflerimizi öngördüğümüz şekliyle gerçekleştirdik. 5500 Öğrenci ile eğitim ve araştırma camiasına hizmet veren saygın bir yükseköğretim kurumu olduk. Bu yıla çok keyifli başlıyoruz. Ülkemizdeki Lisans öğrencilerinin, üniversitemize olan teveccühü artmıştır. Kontenjanlarımız dolmuştur. Motivasyonumuz yüksek... Enerji yüklüyüz... Yeni rektörümüzün önderliğinde stratejik planımızı tamamlayacağız. Hepinize sağlıklı başarılı bir akademik yıl diliyorum. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum," dedi.

"İLK DERS" SABANCI ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ'NDEN

2015-2016 yılı akademik yılı açılış töreninde Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, "İlk Ders"i verdi.

Derse başlamadan önce Prof. Dr. Nihat Berker, "Bizler bu ülkenin evlatları olarak bir açıdan çok şanslıyız ve başka bir açıdan ise çok büyük sorumluluklarımız var. Çok şanslı olmamızın sebebi önümüzde müthiş bir örnek var... Mustafa Kemal ATATÜRK. Başka ülkelerde böyle bir örnek mevcut değil. Çok büyük bir sorumluluğumuz var dedik; böyle bir örneğe sahip olmanın omuzlarımızdaki yükü ağır ve buna göre performans göstermemiz gerekiyor. Performans olgusu kollektif bir durum değil bireysel bir yaklaşımdır." dedi.
Berker, Amerika'dan Türkiye'ye, devlet üniversitesinden vakıf üniversitesine uzanan renkli ve dopdolu kariyerinden deneyimlerini anlattı. Bir bilim adamı, yönetici ve akademisyen olarak değişik açılardan birikimlerini paylaştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)