adscode
adscode

Öğrenciler için burs anlaşması

Üniversite ile şirket arasında yapılan anlaşma gereği bu programda okuyan öğrencilere burs verilecek.

Öğrenciler için burs anlaşması
Burslar
Akdeniz Üniversitesi, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) ve CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. arasında, Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik Programı'nda okuyan öğrencilere burs verilmesi ve bu öğrencilerin okul sonrasında istihdam edilmelerine ilişkin protokol imzalandı.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokol törenine, Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karayel, AKEDAŞ Genel Müdürü Bülent Gürel, Cengiz Limak Kolin (CLK) Akdeniz Perakende Satış Genel Müdürü Halit Bakal katıldı.
Protokol töreninde konuşan Rektör Kurtcephe, "Bugün imzaladığımız bu protokolle öğrencilerimize aylık 420 lira burs verilecek ve iş garantileri olacak. Gerek verilen burs, gerekse öğrencilerimizin iş kaygısını ortadan kaldıracak istihdam imkanı öğrencilerimiz için son derece önemli. Öğrencilerimize böylesine destek sağlayan AKEDAŞ ve CLK Akdeniz Perakende'ye çok teşekkür ediyorum. Umarım bu protokol tüm taraflar için hayırlı olur" dedi.
Hayırseverden anlamlı bağış
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde öğrenim gören öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini sürdürmek ve üniversitenin tanınırlığını arttırmak amacıyla, İletişim Fakültesi'ne İnternet Televizyonculuğu Stüdyosu kuruluyor. Hayırsever Saime Konca tarafından yapılacak İnternet Televizyonculuğu Stüdyosu'nun yaptırılması işiyle ilgili koşulları belirlemek amacıyla; Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile Saime Konca arasında, Rektörlük Yönetim Kurulu odasında protokol imzalandı.
Protokol törenine Rektör İsrafil Kurtcephe, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurdan Akıner ve hayırsever Saime Konca katıldı. Rektör Kurtcephe, yaptığı bağışlardan dolayı Konca ailesini tüm Antalya'nın tanıdığını söyleyerek, "Bugün de bu ailenin Akdeniz Üniversitesi'ne yaptığı katkıyı ölümsüzleştirecek belgeyi imzalamak için biraraya geldik" dedi.
İmzalanacak protokolle geleceğin televizyoncularının uygulama alanı olacak İnternet Televizyonculuğu Stüdyosu'nun kurulacağını dile getiren Rektör Kurtcephe, "Saime ablamız yaptığı yüklü miktardaki bağışla iletişim fakültemize kendi adını taşıyacak bir eser kazandıracak. İletişim fakültesi öğrencilerimizin uygulama alanı olacak çok güzel bir stüdyo çok kısa bir zaman sonra öğrencilerimizin hizmetinde olacak" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)