adscode
adscode

Öğrenciler okul yüzü göremedi

Eskişehir’in Ortaklar köyündeki öğrenciler, 20 kilometre uzaklıktaki okula servis olmadığı için gidemiyor. Veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servis tahsis etmediğini söylerken öğrenciler derslerden geri kalıyor.

Öğrenciler okul yüzü göremedi
Eğitim

Okullarda ilk ders zilinin beş hafta önce çalmasına karşın Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı Ortaklar köyündeki öğrenciler okul yüzü görmedi. Okulun ilk günü hazırlanıp okula gitmek için bekleyen öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul servisi verilmediği için okullarına ulaşamadı.

Mahalleye 20 kilometre uzaklıktaki Nasrettin Hoca İlk ve Ortaokulu öğrencisi 16 öğrencinin servis sıkıntısını gidermek için bir aydır uğraşan muhtar ve aileler, “Çalmadık kapı bırakmadık ama sesimizi duyuramadık. İnsan yerine konulmuyoruz, evlatlarımızın eğitim hakkı engelleniyor” sözleriyle isyan etti.

ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMADI

Öğrencilerin servis olmadığı için okula gidememesine tepki gösteren CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Valiliği’ne ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu. Çakırözer,“Kabul edilebilir bir durum değil. Köy okullarını kapatmanın ve taşımalı eğitimin ülkeyi getirdiği nokta bu. Bu çocuklarımızın eğitim hakkı engellenemez" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Çakar ise “Bütün kurumların kapılarını çaldık ama sonuç alamadık” diyerek yaşanan çaresizliği dile getirdi.

Muhtar Çakar, öğrencilerin mağduriyetini anlattı: “Okulun ilk günü çocuklarımız okula gitmek için hazırlandı. Bekledik ama servisimiz gelmedi. İkinci gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik ama görüşemedik. Sonraki günler kaymakama, belediyeye, valiliğe her yere gittik. Beş haftayı geride bıraktık hala servisimiz yok. Gerekçesi bizim köy için öğrenci taşıma ihalesine kimse girmemiş. 'Mazot parası yüksek, ihale bedeli kurtarmaz' diyormuş servisçiler. Başka köylerle arasında 100 lira fark var diye bu köye servis gelmiyor”ifadeleriyle anlattı.

KÖY OKULLARINI KAPATMANIN BEDELİ

Çakırözer ise servis sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Burası Bursa-Ankara karayolunun hemen kenarında, yani Türkiye’nin ortası… Ulaşılamaz bir yer hiç değil. Ama burada 16 evladımız beş haftadır okula gidemiyor. Gerekçe, taşımalı eğitim. Mazot pahalı diye, 100 lira eksik diye servisçiler ihaleye girmiyor. Bedelini evlatlarımız ödüyor. İşte köy okullarını kapatmanın, taşımalı eğitime geçmenin bedeli bu.”

***

DERSLERDEN GERİ KALDIK

Haftalardır okula gidemediğini söyleyen öğrenciler ve velileri ise şunları anlattı:

•8’inci sınıf öğrencisi Melike Çakar: Annem okumamış, beni okutmak istiyorlar ama servis olmadığı için okula gidemiyoruz.

•5’inci sınıf öğrencisi Serhat Çakar: Derslerden geri kalıyoruz. İlk gün kıyafetlerimi giyip hazırlandığımda okula gidemediğim için çok üzüldüm.

•Öğrenci velisi Ayten Çakmak: Çocuklarımız okulun yüzünü dahi göremediler. İlk gün çocuklarımızı giydirdik servis bekledik gelmedi. İnsan yerine konulmuyoruz.

•Öğrenci velisi Necife Ersöz: İlk gün evlatlarımızı hazırladık. Bir saat, iki saat bekledik servis yok. Yalvarıyoruz yine de evlatlarımızı yakın köylerin servislerine bile bindirmiyorlar.

BİRGÜN MUSTAFA BİLDİRCİN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)