adscode
adscode

Öğrenciler trafik kurallarını özel pistte öğreniyor

Giresun'da trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kayıpların önüne geçmek amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik il emniyet müdürlüğü tarafından geçen yıl bir proje hayata geçirildi.

Öğrenciler trafik kurallarını özel pistte öğreniyor
Eğitim
Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklara trafik bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğünün özel ilgi gösterdiği "Minik Yürekler, Büyük Hedefler" projesinin tüm Türkiye'de uygulanması gündeme geldi. 

Giresun'da trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kayıpların önüne geçmek amacıyla ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik il emniyet müdürlüğü tarafından geçen yıl proje hayata geçirildi.

Akülü araçlar ve bisikletlerle özel hazırlanan bir pist üzerinde uygulamalı gerçekleştirilen ve çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesini amaçlayan proje, iki yıldır Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nde örnek çalışma olarak davet aldı ve sergilendi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün özel ilgi gösterdiği projenin tüm Türkiye'de uygulanması için çalışmalar devam ediyor.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazalarını en aza indirmek, kazalarda can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla çeşitli çalışmalar hayata geçirdiklerini söyledi.

Sürdürülen çalışmalardan birisinin de özellikle çocuklarda trafik bilincinin gelişimi amacıyla "Minik Yürekler, Büyük Hedefler" projesi olduğunu vurgulayan Öztürk, iki yılda 15 ilçede 59 okulda 15 bin öğrenciye trafik kuralları ve eğitimi verdiklerini kaydetti.

Özel pistte öğrencilere trafik kuralları uygulamalı anlatılıyor
Öztürk, bunun için özel bir pist hazırladıklarını ve burada öğrencilere trafik işaret ve işaretçileri vasıtasıyla uygulamalı eğitim verdiklerini aktararak, "Ülkemizin önemli olaylarından bir tanesi trafik kazaları. Trafik kazalarını aza indirmek, bu kazalarda can ve mal kayıplarını engellemek için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz." dedi.

Uygulamalı eğitimin, çocukların daha iyi algılaması açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Emniyet kemeri kullanımından, ışıklı trafik levhaların tanımı ve önemine kadar birçok trafikteki kurallar, projemizle çocuklarımıza anlatılmakta. Proje kapsamında seyyar bir trafik pistimiz var. Bu pist üzerinde çocuklarımıza trafik kurallarını anlatıyoruz. Yine akülü araçlarımız ve bisikletlerimizle çocuklarımız bu pistte öğrendikleri trafik kurallarını uygulamaya döküyorlar. İnanıyorum ki bu yaşlardaki trafik eğitimi ileride trafik kazalarının önlenmesinde ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyumunda çok ciddi katkıları olacak."

Proje Türkiye geneline yayılacak
Projenin iki yıldır Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nde örnek proje olarak özel davet aldığını ve sergilendiğini dile getiren Öztürk, katılımcılardan da büyük ilgi gördüğünü aktardı.

Öztürk, projenin genel müdürlük tarafından Türkiye genelinde uygulanmasının da gündemde olduğunu vurgulayarak, "Yine bazı illerden de talepler aldık ve emniyet müdürlüklerine eğitim çalışmasının buralarda da uygulanması için projemizin içeriğiyle ilgili bilgileri gönderdik." değerlendirmesinde bulundu.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, projenin hayata geçmesi noktasında başta Giresun Valisi Hasan Karahan olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden destek gördüklerini belirterek, katkısı olanlara teşekkür etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)