adscode
adscode

Öğrenciler ve akademisyenlere sanat eğitimi

Beykoz Üniversitesi, Aras Holding ve DasDas Akademi iş birliğiyle düzenlenen ‘DasDas Akademi Online Seminerleri’ 7 Mart-11 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.

Öğrenciler ve akademisyenlere sanat eğitimi
Üniversite
Güncelleme : 09-Mar-22 10:17

 

Beykoz Üniversitesi ve DasDas Akademi iş birliğiyle ve Aras Holding desteği ile düzenlenen ‘DasDas Akademi Online Seminerleri’ 7 Mart-11 Nisan tarihleri arasında online olarak yapılacak. Beykoz Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personelinin katılımıyla gerçekleştirilecek seminerlerde alanında uzman isimler oyunculuk, tiyatro ve sanat konusunda oturumlar gerçekleştirerek.

6 hafta sürecek seminerlerde amaçlarının öğrencilere yeni hobiler edindirmek olduğunu aktaran Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve Beykoz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elif İnci Aras ‘’Amacımız öğrencilerimizi yoğun ders stresinden biraz olsun uzaklaştırarak onların sosyal aktivitelerle bir araya gelmesine vesile olmak. Umarım tiyatroya gönül veren öğrencilerimizin katılım sağlayacağı seminerlerimiz, gençlerimize tiyatro sevgisini aşılayabileceğimiz ülke çapında büyük bir projenin de başlangıcı olur ‘’ diye konuştu.

Oyuncu-yönetmen ilişkisi ele alınacak

Online seminerlerde ilk haftanın eğitmeni DasDas’ın kurucularından oyuncu Mert Fırat olacak. Fırat, 7 Mart’ta tiyatro, dizi ve sinemada oyuncu yönetmen ilişkisindeki biçimsel farklar ve ortak yanlar üzerinde duracağı “Farklı Disiplinlerde Oyuncu-Yönetmen İlişkisi” konulu oturum ile katılımcılarla buluşacak.

Seminerlerin ikinci haftası olan 14 Mart’ta ise yine DasDas’ın kurucularından oyuncu Didem Balçın, “Etkili Okuma ve Konuşma” başlıklı bir oturum gerçekleştirecek. Balçın, yazılı bir metnin veya hazırlanmış bir konuşmanın karşıya aktarım sürecindeki temel dinamikleri irdeleyecek, konuşan ve dinleyen ilişkisinin aldığı biçim ve bu ilişkideki verimliliğinin nasıl artırılabileceğini anlatacak.

Tiyatronun öyküsü anlatılacak

Online seminerlerde üçüncü ve dördüncü haftanın konuları tiyatro olacak. Seminerlerin üçüncü haftasında Doç. Dr. Oğuz Arıcı “Tiyatro’nun Öyküsü”, dördüncü haftasında ise Doç. Dr. Kadir Çevik, “Tiyatro Sanatı ve Yaşamımıza Etkisi: Oynamak Öğrenmektir” başlıklı oturumları gerçekleştirecekler.

Seminerlerin beşinci haftasında Prof. Dr. Itır Erhart “Sanat Toplulukları Oluşturma & Sanat için Kaynak Yaratma” başlığında gerçekleştireceği oturumda kültür sanat kurumlarının paydaşlarını nasıl bir araya getirerek topluluklar oluşturulabileceğini anlatacak.

Son haftada ise felsefeci ve çevirmen Bekir Aşçı “Sanatsal Üretim Süreçlerinde Doğru Soruları Sormak” oturumunda sanatsal üretim süreçlerinde karşılaşılan problemlere ve çözüm yollarına değinecek. Aşçı, bunu yaparken sanat felsefesi alanındaki önemli soruları gündeme getirecek ve doğru soruları sorarak verimli bir sanatsal üretim süreci geçirmenin yollarını katılımcılarla birlikte keşfedecek.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)