adscode
adscode

Öğrencilerden 'deprem mimarlığı'nda dünya birinciliği

Türk öğrenciler 4-8 Nisan'da Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı.

Öğrencilerden 'deprem mimarlığı'nda dünya birinciliği
Eğitim Vitrini
Türk öğrenciler 4-8 Nisan'da Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. Öğrenciler, geliştirdikleri proje ile dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendirme kategorisinde ise dünya birincisi olarak ülkeye döndü.

Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğu Amerikan Federal Afet Yönetimi Ajansı (FEMA) tarafından yapılan 'Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması' 4-8 Nisan tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde yapıldı. Yarışmaya depreme dayanıklı model bina ile katılan Uluslararası Antalya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü başarı elde ederek genel değerlendirmede beşincilik, mimari değerlendirme kategorisinde ise birincilik ödülünün sahibi oldu.

DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ÜNİVERSİTELERİYLE YARIŞTI

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu ekiplerin kendi tasarladıkları ve inşa ettikleri ölçekli çok katlı bina modellerinin 'sarsma tablası' üzerinde daha önce yaşanmış üç farklı deprem etkisi altında test edilerek performanslarının ölçüldüğü yarışmada, Uluslararası Antalya Üniversitesi öğrencileri dünya çapında en prestijli üniversitelerin projeleri arasından depreme dayanıklı bina modelleri ile sıyrıldı. Genel sıralamada Cluj, California, Cornell ve Toronto üniversitelerinin ardından beşinci sırada yer alan UAÜ, mimari değerlendirme kazandığı birincilik ödülüyle dünya çapında sıralamasına önemli ölçüde prestij kazandırmış oldu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)