adscode
adscode

ÖĞRENCİLERDEN HAYVAN DOSTLARI İÇİN ANLAMLI PROJE

Doğa Koleji öğrencileri, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri kapsamında hayvan dostları için önemli bir projeye imza attı.

ÖĞRENCİLERDEN HAYVAN DOSTLARI İÇİN ANLAMLI PROJE
Okullardan Haberler

Öğrenciler tarafından 6. kez gerçekleştirilen “Bir Kap Mutluluk” projesi kapsamında, hayvan barınaklarına yardım kampanyası, sokak hayvanları için kedi-köpek evleri, hayvan hakları yürüyüşü gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, “Öğrencilerimizin hayvanlarla olan ilişkilerinin güçlenmesi, doğa ve hayvan sevgisiyle büyümeleri için gayret gösteriyoruz. Kampüslerimizdeki hayvanlarla serbestçe oyun oynuyor, birlikte vakit geçirmekten büyük keyif alıyorlar. Yıl içinde geliştirmeyi sürdüreceğimiz projelerle hayvan dostlarımızı unutmayacağız” dedi.

Hayvan sever bir nesil yetişmesi için farklı kazanımlarla donatılmış etkinliklerle öğrencilerini buluşturan Doğa Koleji, 6 yıldır “Bir Kap Mutluluk” projesini gerçekleştiriyor. “Hayvanları bir gün değil her gün korumalıyız” diyerek yola çıkan Doğa Koleji öğrencileri, hayvan barınakları için yardım kampanyası, sokak hayvanları için kedi-köpek evleri etkinlikleri ve hayvan hakları yürüyüşü düzenledi.

Doğa Koleji Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, “Kampüslerimizde 7 Ekim’e kadar minik dostlarımız için yiyecek toplanmaya devam edilecek. Etkinlikler sona erdiğinde toplanılan mamalar, Türkiye çapındaki birçok barınağa öğrencilerimiz eşliğinde teslim edilecek” dedi.

Doğalı Öğrenciler Hayvan Dostları İçin İş Başında…

Tüm Doğa Koleji ailesi ve Doğa öğrencileri, “Bir Kap Mutluluk Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikler ile öncelikle hayvan haklarına dikkat çekmek, doğada yalnız olmadığımızın bilincine varmak, hayvanları koruma adına farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Proje ile, minik dostlarını mutlu eden öğrenciler, böylelikle hayvanları koruma adına faydalı bir etkinliğe imza atıyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında tüm Doğa Koleji Kampüsleri’nde gerçekleştirilen etkinliklerde, hayvanların da insanlar kadar doğada yaşama hakları olduğunun ve hayvanları sevebilmenin, onlara yardım edebilmenin insanların en büyük yeteneği olduğunun bilincinin erken yaşlarda kazanılmasının önemi vurgulanıyor.

Böyle önemli bir projeye imza attıkları için mutluluk duyduğunu söyleyen Doğa Koleji öğrencileri, destek ve yönlendirmeleri için okullarına teşekkür etti. Öğrenciler, “Okulumuzda hayvanlarımız var. Köpeklerimiz, kedilerimiz ve tavuklarımızla oynamayı çok seviyoruz” dedi.

Öğrenciler Hayvan Haklarını Savundu…

Ekoloji Bölüm Başkanı Merve Topçuoğlu, geçen yıl yapılan projeyle 41 ton mama ve 2500’e yakın kedi-köpek evi bağışında bulunduklarını söyleyerek, “Bu yıl bu sayıyı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Binlerce öğrencimiz “Hayvan Hakları Yürüyüşüne” katılarak, hayvan dostlarımızın haklarını dile getirdiler. Cumhurbaşkanımıza “Hayvan Hakları Yasası” için dilek ve temennilerini bir mektup aracılığıyla dile getiren öğrencilerimiz doğadaki dostlarımız için imza kampanyası oluşturdular. Doğadaki dostlarının daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda özgürce yaşamalarını sağlamayı amaçlıyorlar” dedi.

“Hayvan Sevgisini Nasıl Aşıladığınız Önemli”

Hayvan sever bir nesil yetiştirdikleri için gurur duyduklarını belirten Topçuoğlu, “Her bir öğrencimizin, hayvan dostlarımızla iletişime geçmek için farklı ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları tek tek tespit edip, hayvan sevgisini anlatırken her öğrenciye farklı yaklaşımda bulunmak gerekebiliyor. Hayvanlardan korkan öğrencilerimize neden korkmamaları gerektiğini anlatırken, hayvanlara karşı aşırı sevgi besleyen öğrencilerimize de onları nasıl sevmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Sorumluluk almaktan korkan öğrencilerimizi; empati kurmaları, sorumluluklarını gerçekleştirmeleri sonucunda dünyada değişecek düzenin farkına varmaları için destekliyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)