adscode
adscode

Öğrencilere mesleki eğitim bursu

Hyundai, TEV işbirliği ile öğrencilere mesleki eğitim bursu verecek. 5,5 milyon TL’den fazla bir bütçe ayrılan burs programından toplam 400 öğrenci faydalanacak. İşte detaylar:

Öğrencilere mesleki eğitim bursu
Burslar
Güncelleme : 01-May-23 17:17

Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile yapılan iş birliği kapsamında 200’ü üniversite ve diğer 200’ü de meslek lisesi olmak üzere toplamda 400 öğrenciye burs veren Hyundai Assan, özellikle mesleki anlamda gelişimin hızlanmasına önderlik ediyor.

Hyundai açıklamasına göre, Hyundai Assan, daha parlak bir gelecek için öğrencileri maddi ve manevi olarak desteklemeye devam ediyor. Aylık bazda en fazla burs ödemesi yaparak eğitime katkı sağlayan Hyundai Assan, İzmit fabrikasında gerçekleştirdiği imza töreninde yeni burs programını açıkladı.

Öğrencilerin gelişimi için Hyundai Burs Fonu oluşturulurken ilk etapta 6 şehire destek verilecek. Daha nitelikli ve kaliteli eğitime önem veren Hyundai Assan, bursiyerlere staj imkanı da sağlayacak.

İmza törenine Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim başta olmak üzere şirketin üst düzey yönetimi, Kore Başkonsolosu Woo Sung Lee, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ve üniversite öğrencileri katılırken, tören sonrasında da fabrikadaki üretim hatları ziyaret edildi. Ziyaretçilere fabrika hakkında bilgiler veren Hyundai Assan yönetimi, aynı zamanda otomasyon, robot teknolojisi ve üretimde kalitenin önemini vurgulamış oldu.

Hyundai Assan ayrıca, yemek, kırtasiye ve ulaşım giderleri için de ek burs desteğinde bulunuyor. TEV’in seçtiği bursiyerler içerisinden Hyundai Burs Fonu’ndan faydalanacak olan öğrencilerin belirli şehir ve bölümlerde olmasını arzulayan Hyundai Assan, ilk etapta İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Kayseri’deki hedef okullarla programa başlayacak.

Pilot şehirlerdeki “Mühendislik”, “İşletme” ve “Kore Dili ve Edebiyatı” bölümlerindeki ihtiyaç sahibi öğrencileri destekleyecek olan Hyundai Assan, Kocaeli ve Sakarya’daki otomotiv alanında eğitim veren meslek lisesi öğrencilerine de aynı imkanları sağlayacak.

Başarılı öğrencilerin nitelikli ve kaliteli eğitim almasına destek olmayı kendine ilke haline getiren Hyundai Assan, bursiyerlerine ödenek sağlamasına ek olarak şirket bünyesinde de staj imkanı sunacak.

Bursiyerleri kısa ve uzun dönem staj programlarına dahil ederek, özellikle otomotiv sektörünün gelişimine yön verecek olan Hyundai Assan, şehir dışından gelecek bursiyerlere konaklama için de ayrıca ödeme yapacak. Mesleki staja ek olarak mevcut tüm sosyal etkinliklere dahil olacak olan başarılı bursiyerler, işe alımda öncelik hakkını elde edecek.

Hyundai Assan, burs programına toplamda 5,5 milyon TL’den fazla bir bütçe ayırırken, ilerleyen günlerde Hyundai Gelişim Akademisi Eğitim platformunu da devreye alacak.

- "Hyundai markası, bugün küresel bir şirket haline gelmiştir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hyundai Assan Başkanı Sangsu Kim, otomotivin tüm insani teknolojilerin yoğunlaştığı son teknoloji bir endüstri olduğunu ifade etti.

Kim, "Yenilik ve mükemmellik yetenekten, yetenek ise eğitimden gelir. Bu nedenle; şirketimiz toplumsal katkı faaliyeti olarak nitelikli eğitimi her zaman desteklemiştir. Bugün ise Türk Eğitim Vakfı işbirliği ile yürüttüğümüz burs programımızı açıklamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. 'Eğitim 100 yıllık bir plandır' diyen bir Kore atasözü var. Şirketimiz 100’üncü yılında Türkiye'nin ve Hyundai Motor Company'nin geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor. Burs almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ediyor ve Türkiye'deki geleceğin yeteneklerini geliştirmek için destek sağlamaya devam edeceğimizin sözünü veriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Sangsu Kim, Türklerin Korelilere "Kan Kardeş" dediğini ifade ederek, "Khan'ın 'kan' ve kardesh'in 'kardeş' anlamına geldiği söylenir, ancak Korece'ye çevrildiğinde "kanla bağlı kardeşler" anlamına gelir. Türkiye, Kore Savaşı'na katılmış ve 21 bin asker göndererek savaşa katılan 16 ülke arasında dördüncü büyük olmuştur.

Bu yardım sayesinde Kore halkı ülkesini savunabilmiştir. Hyundai Motor Company de 1967'de kuruldu. Dünya üzerinde 8 ülkede 12 fabrikası bulunan Hyundai markası, bugün küresel bir şirket haline gelmiştir." açıklamasını yaptı.

"Güç ve niyet birliği yapan eğitim dostlarımız sayesinde daha iyi gelecekler yaratıyoruz"

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın ise gençlerin önlerini açacak, kendileriyle güç ve niyet birliği yapan eğitim dostları sayesinde daha iyi gelecekler yarattıklarını aktardı.

Taşkın, "Daha iyi bir gelecek için birlikte" vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Hyundai Motor Company Türkiye ile birlikte yüzlerce öğrenciyi daha iyi ve parlak bir geleceğe taşıdıklarını kaydetti.

Hyundai gibi değerli markaların gençlerin dünyasında yol gösterici ağırlığını ve desteğini hissetmenin çok kıymetli olduğunu aktaran Taşkın, "Eğitim çağındaki çocuklarımızın yol göstericilere ihtiyaç duyduğu yaşam yolculuklarında onlara inanmak, onları eşit imkanlarla desteklemek ve bu eşitliğe inandığımız fırsatlar sunmak çok önemli.

Hyundai Motor Company, kapsayıcı ve eşitlikçi kültürüyle gençlerimizin kendilerini geliştirmelerini öncelikli konuları olarak ele aldılar ve yarattıkları burs imkanlarının yanı sıra onları çok yönlü desteklemeye karar verdiler. Gönülden teşekkür ediyorum." yorumunu yaptı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)