adscode
adscode

Öğrencilerin mezuniyet coşkusu

​Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Kastamonu Üniversitesine bağlı Tosya Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni yapıldı.

Öğrencilerin mezuniyet coşkusu
Eğitim
Mezuniyet törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını okul müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız yaptı. Akyıldız konuşmasında, “Yüksekokulun 850 öğrenci ile eğitime devam ediyor. Şu anda 17 bölüm YÖK'ten geçti. İnşallah ek bina tamamlandığında öğrenci sayımız 3500 e ulaşacak” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tosya Meslek Yüksekokulu'nun hızla büyüdüğüne dikkat çeken Rektör Aydın bir üniversitenin temelinin atıldığını söyledi. Rektör Aydın, ”Katkılarından dolayı Tosyalılara çok teşekkür ediyorum. Okula sahip çıktılar ve kısa sürede inşa ettiler şimdi ek binayı yapıyorlar. İnşallah burası bir teknik üniversite olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, mezun olan öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Manisa Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle şenlikler iptal edildi. Tören sade olarak devam etti. Konuşmaların ardından öğrencilerin temsili diplomaları protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi. Okul ve bölümde ilk üçe giren öğrencilere plaket, sporda ve çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ise madalya verildi.

Yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından öğrenciler hep birlikte mezuniyet andını okudu. Keplerini havaya atan öğrenciler okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)