adscode
adscode

'Öğrencilerin Sadece Yüzde Biri İleri Düzey Bilgisayar Becerisine Sahip'

Milli Eğitim Şuraları'nın çoksesli ve şeffaf tartışmalarla gerçekleşmesinin önemini vurgulamak amacıyla ERG, 19. Milli Eğitim Şurası'nı içerik, katılım, temsiliyet, tartışmaların saydamlığı çerçevesinde…

'Öğrencilerin Sadece Yüzde Biri İleri Düzey Bilgisayar Becerisine Sahip'
Vakıf ve Dernekler

ERG, eğitim sisteminin iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, nesnel değerlendirmeler yapmakta ve yapıcı eleştiriler sunmaktadır.

Milli Eğitim Şuraları'nın çoksesli ve şeffaf tartışmalarla gerçekleşmesinin önemini vurgulamak amacıyla ERG, 19. Milli Eğitim Şurası'nı içerik, katılım, temsiliyet, tartışmaların saydamlığı çerçevesinde değerlendirdi.

Değerlendirmede notunda öne çıkan başlıklar şöyle sıralandı;

 

*Şura Hazırlık Raporunun, öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerine, eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılmasına ve okul güvenliğine ilişkin bölümleri Türkiye'deki mevcut sorunları kapsamlı biçimde özetleyen ve uluslararası örnekler temelinde değerlendiren bir yapıya sahiptir.

*Devlet okullarında görevli öğretmenlerin yarısından çoğu kadınken, öğretmen niteliğinin artırılmasına odaklanan çalışma grubunda kadın katılımcıların sayısı çok sınırlı kalmıştı
 
*Basın mensuplarının çalışma gruplarını izlemelerine izin verilmemesi, katılımcı listelerinin ve genel kurula gönderilecek çalışma grupları önerilerinin katılımcılarla paylaşılmamış olması, çalışma gruplarında karar verme süreçlerinin saydam biçimde işlemediğinin birer göstergesidir.
 
*Türkiye'de öğrencilerin sadece yüzde birinin ileri düzey bilgisayar becerilerine sahip olduğunu (Çek Cumhuriyeti yüzde 37, Kore yüzde 35, Avustralya yüzde 34 ve Polonya yüzde 33) ve yetişkinlerin İngilizce becerilerinin Ürdün ve Katar'ın gerisinde ve çok düşük düzeyde olduğunu göstermektedir.

 

ERG’in raporundan çıkan sonuçlar için tıklayın!

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)