adscode
adscode

Öğrenciye batık banker muamelesi

Mali suçların neredeyse hemen hepsinin affedildiği bir ortamda, öğrenim harcını yatıramadığı için bir öğrencinin kaydının yenilenmemesi ya da üniversiteyle ilişiğinin kesilmesi kabul edilemez.

Öğrenciye batık banker muamelesi
Milliyet Diyalog
Alt tarafı kaç lira ki, o kadarını da yatıramıyorlarsa üniversitede ne işleri var diyenler mutlaka çıkacaktır.
 
Ama hiçbir şey dışarıdan görüldüğü gibi değildir, bazen birkaç yüz lira bile, ödenemeyecek kadar, çok büyük bir para haline gelebiliyor. Ailesinden para gelmediği için çalışmak zorunda kalan ve bu yüzden üniversite hayali suya düşen on binlerce genç var. Parası olanların istediği üniversiteye girdiği bir ortamda, parasızlık nedeniyle okuyamamak çok acı!İşte bu olmamalı.

Hemen her gün öylesi çarpıcı örnekler geliyor ki, yüreğiniz sızlıyor. Örneğin, ailesinin hali vakti yerindeyken, devletten hiçbir katkı almadan yoluna devam eden öğrencilerin durumu!Ekonomik kriz nedeniyle, bir anda her şeylerini kaybedip, tutunacak dalları olmadığı için okullarını bırakmak zorunda kalabiliyorlar… Hiç ama hiç kimsenin öğrenim hakkı, parasızlık nedeniyle, engellenmemelidir.Devletin de, hükümetin de görüşü bu yöndeyken, hâlâ öğrenim ücretini yatırmadı diye kayıt yenilenmemesini anlamak         mümkün değil.

YÖK’ün görevi, bunları araştırıp, makul nedenleri olanların, devlet, vakıf üniversitesi demeden öğrenimlerine devamlarını sağlamaktır. Herkes gibi öğrenciler de borçlandırılır ve mezuniyetlerinde tahsil edilir. Devlete yönelik disiplin suçları dışında, öğrenim hayatları, hiçbir şekilde sekteye uğratılmamalıdır. Özellikle de parasızlık nedeniyle.Çünkü onlar bizim geleceğimiz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)