adscode
adscode

Öğretmen Halil Serkan Öz anıldı

Öğretmen Halil Serkan Öz ölüm yıldönümünde anıldı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaretine maruz kaldıktan sonra Cebiroğlu’nu protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirip hayatını…

Öğretmen Halil Serkan Öz anıldı
Eğitim

Öğretmen Öz’ü anmaya öğrencileri, ailesi ve öğretmen arkadaşları ile üye olduğu sendika Eğitim Sen’in üyeleri katıldı. Yalova kent merkezinde yapılan anmanın ardından Halil Serkan Öz için mezarı başında ayrıca bir anma töreni düzenlendi.

Öz için kent merkezinde yapılan anmada yapılan açıklamada Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yalova Valisi hakkında takipsizlik vererek olayın üzeri örttüğü ifade edildi.

Seferber olacağız

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: Verilen bu karar üyemiz Serkan Halil Öz gibi değerli bir öğretmeni kaybetmenin acısını bir kez daha yaşatmıştır. Öğretmenleri her defasında itibarsızlaştıran, çocuklarımızın ufkunu açıyor diyerek öğretmenleri cezalandıran bir yönetim aklı öğretmenlere hiçbir zaman saygı duymayacaktır. Tecavüzün, hakaretin tehdidin kol gezdiği koltuk ve iktidar sevdasının her şeyin önüne geçtiği bir dönemde yükselen istifa sesleriyle yetinmeyeceğiz. Halil Serkan Öz öğretmenimiz nezdinde tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bir söz verdik. Bizler, tüm baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımı9zdan eksik etmeyecek, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu her fırsatta dile getireceğiz. Onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkarak Türkiye’nin bu ve benzeri olayların yaşanmadığı, demokratik bir ülke haline gelebilmesi için tüm gücümüzle seferber olacağız.

Birgün

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)