adscode
adscode

Öğretmen olduklarına bin pişman olanlar!..

Ağustos ataması için aylardır beklenen kadro dağılımı nihayet dün belli oldu.Sevinenden çok üzülen, kahrolan hatta odasına kapanıp, hayata küsenler var.Oysa onlar geleceğimizin mimarları.

Öğretmen olduklarına bin pişman olanlar!..
Milliyet Diyalog
En değerli varlığımız olan çocuklarımızı ve ülkemizin geleceğini onlara emanet edeceğiz!..
Öğretmenlik için Tanrı mesleği denir. Yani kutsaldır. Yani mesleğin onurunu ve öğretmenleri gözümüz gibi korumamız gerekir.
Peki, biz ne yapıyoruz?
Atayıncaya kadar tüm heyecanlarını köreltip, her şeye küstürüp, deli saçması sınavlarla kafalarını karıştırmanın ötesine geçemiyoruz!..
Bir ülkeyle oynamak istiyorsanız, öğretmenlerle oynayın derler.
Dışarıdan bakıldığında sıradan bir söz gibi algılanır. Ama eğer biraz düşünürseniz, ne kadar önemli olduğunu görürsünüz...
Ülkemizde diğer meslek alanlarına yönelik eleman yetiştirmede ciddi değişimler söz konusu değil.
Örneğin doktor, mühendis, yargıç, asker ya da diğer meslek alanlarına baktığınızda, eğitim sürecinde ciddi değişiklikler yok.
Zaman zaman çağın gereklerine yönelik açılımlar yapılıyor o kadar.
Öğretmen yetiştirme sistemi ise, Osmanlı’dan günümüze neredeyse her 10 yılda bir değişti.
Üstelik her defasında daha da kötüleşti.
Şanlı YÖK, daha iyi doktor, hukukçu, mühendis yetişsin diye, baraj üzerine baraj getirirken, öğretmenlik aklının ucundan bile geçmiyor!
Oysa her meslekten çok daha önce, eğitim fakültelerinin ve öğretmenliğin revizyona ihtiyacı var. Ama aceleye getirilmemeli. Bugünden yarına A’dan Z’ye değişime gidilmemeli. Önce ciddi bir araştırma yapılmalı, sonra pilot uygulamaya gidilmeli, ondan sonra da genel uygulamaya geçilmeli. Yoksa, maceranın ötesine Apple-tab-span" style="white-space:pre"> geçilmez...
Nasıl bu hale geldi?
Öğretmenleri her şeyden önce KPSS rezaletinden kurtarmalı, hemen ardından da öğretmen yetiştirme ve atama sistemine yeni bir çekidüzen verilmelidir. Bu yapılırken de arka bahçe yaratma sevdasından uzak durulmalıdır. Yoksa bugünleri de arar noktasına geliriz...
MEB hemen hemen hiçbir konuda başarılı değil. Bunu bizzat iktidarın kendisi de teyit ediyor ki iki yılda bir bakan değiştirip, bir önceki bakanların yaptıklarını çöpe attı.
En başarısız olduğu alan ise öğretmenlik oldu.
Öğretmenlerden nefret eden Milli Eğitim Bakanı olur mu, oldu!
Eğitim yerine, tatili destekleyen Milli Eğitim Bakanı olur mu, oldu!
Eğitimden çok politik geleceğini düşünen Milli Eğitim Bakanı olur mu, oldu!
Eğitimin E’sinden anlamayan Milli Eğitim Bakanı olur mu, oldu!
Milli Eğitim Bakanlığı’nı icra değil, şov bakanlığı sanan Milli Eğitim Bakanı olur mu, oldu! Ve gelinen son nokta ortada...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)