adscode
adscode

Öğretmen ve öğrenci nihayet hatırlandı!

Günlerdir eğitime, öğrenci ve öğretmenlere yönelik projesi olan belediye başkan adayı yok mu diye yazıp duruyoruz. İstanbul’u yönetmeye soyunan diğer adayların görüşlerini sizlerle paylaşmıştık. Sarıgül,…

Öğretmen ve öğrenci nihayet hatırlandı!
Milliyet Diyalog
Nihayet o da açıkladı...
İddialı hem de çok iddialı vaatlerde bulundu. Toplu ulaşımı öğrenciler, öğretmenler, engelliler ve yaşlılar için ücretsiz yapacaklarını söyledi. O kadarla da yetinmedi, öğretmenlere de ev sözü verdi.
Rakamları bilmiyor desek yalan olur. Çünkü en iyi onlar biliyor. Ama 3.5 milyon öğrenci ve 150 bine yakın öğretmene böylesi bir olanak sunmak ciddi bütçe gerektirir.
İşin mali boyutu, onları ilgilendirir ama yaptıkları çok hayırlı bir iş. Keşke birileri de çıksa, öğrenciye yemek, çalışan anne babalar için de tam gün eğitim yapan yüzlerce okul da yaptıracağız diye söz verebilse.
İşe öylesi bir babayiğit çıkarsa, emin olun, seçimin galibi kesinlikle o olacaktır!..

Sarıgül’ün vaatleri
Sarıgül, öğrenci ve öğretmenlere yönelik bu sıcak ilginin nedeni konusunda şu yanıtı vermiş:
“Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz geleceğimizdir. İstanbul’da 104 bin öğretmen, 13 bin öğretim görevlisi bulunuyor. Onlar için toplu ulaşım tamamen ücretsiz olacak. Öğrencilerimiz metrodan metrobüse, vapurdan tramvaya ücretsiz olarak binecek. Bunu çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerin de hak ettiğine inanıyoruz.”
Sakın ola, kurs, dershane ve özel okulların öğrenci ve öğretmenleri de unutulmasın, yoksa ayrımcılık yapmış olurlar ki bu da sıkıntı yaratır. Bizden hatırlatması...

Öğretmenlere ev
Öğretmenlere sadece ulaşım konusunda değil konut edinme konusunda da imkan sağlayacakları sözünü veren Sarıgül, “Öğretmenlerimizin sembolik rakamla 5 yıllık süre içinde konut sorununu çözeceğim” diye konuştu.
Okulların açık kaldığı aylar boyunca, ilkokuldan üniversitedeki 3.5 milyon öğrencinin 9 ay boyunca ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanacağı sözünü tekrarlayan Sarıgül, “Bütün bunlar sadece sosyal değil, esasen geleceğe yatırımdır. Bu da sosyal devletin görevidir “dedi.
Aynı imkanın engelliler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için de sağlanacağını söyleyen Sarıgül toplu taşımanın 24 saat çalışacağını da sözlerine ekledi ve bir soru üzerine, projenin bedelinin 1.3 milyon dolar olduğunu ve belediyenin bütçesinin bunun için yeterli olduğunu vurguladı.
Sarıgül, göstergeç adını verdiği proje kapsamında, diğer vatandaşları da unutmamış, onlara da 20.30 ile sabah 06.30 arası ulaşım yüzde 50 indirimli olacakmış...

Yapabilir mi?
Sarıgül‘ün Şişli‘de diğer konularda ne yaptığını çok iyi bilmiyorum ama eğitimde çok önemli projelere imza attığına hemen herkes şahit.
İstanbul’un en güzel ve en donanımlı okulları Şişli’de. Kimi yıkılıp yeniden yapıldı, kimi depreme karşı güçlendirildi, kimi de hayırseverlerin desteği ile inşa edildi. Sadece o kadarıyla kalınmadı, spor salonları, bilgisayar laboratuvarları, kütüphane ve yemekhaneler, kim ne istediyse yerine getirildi.
Yıllar içerisinde ne zaman hangi okulu ziyaret ettiysek, öğrenci ve öğretmenlerin Sarıgül’e karşı sevgi ve saygıları sonsuzdu. Eğitime gösterdiği bu sıcak ilginin, daha önce peş peşe kazandığı seçimlere çok fazla katkısı oldu ki, şimdi, kesenin ağzını sonuna kadar açtı...
Umarız diğer adaylar da henüz vakit varken benzeri sözler verir ve gereğini yerine getirirler.
Madem ki hizmet için adaylar, bundan daha hayırlı bir hizmet olamaz!..
Yazının Devamı İçin Tıklayın!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)