adscode
adscode

"Öğretmene puan değil değer verin!"

AES, Öğretmenlik Performans Değerlendirme Yönetmelik taslağına karşı duruşunu sürdürüyor. İşte AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ'nin konuya ilişkin açıklaması...

"Öğretmene puan değil değer verin!"
Sendikalar

"Milli Eğitim Bakanlığı 9 Haziran 2017 Tarih ve 30091 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Öğretmen Strateji Belgesi (2017-2023) ne dayanarak Öğretmenlik Performans Değerlendirme Yönetmelik taslağı hazırlamış,12 ilde pilot uygulama başlatmıştı.


Anadolu Eğitim Sendikası olarak ilk günden itibaren bu uygulamaya karşı çıkılmış; ‘Dersi de Notu da Öğretmen Verir’ tepkisini koyarak performans ile ilgili evraklara hiçbir üyemizin imza koymayacağını duyurmuş ve yönetim kurulu kararı almıştık. Kararımız hala güncelliğini korumaktadır.


http://www.aes.org.tr/haber-830-dersi-de-notu-da-ogretmen-verir--performans-tuzagina-dusmeyecegiz.html

 

Öğretmenin itibarının giderek azaldığı, bir çok meslektaşımızın velilerin şiddetine ve saldırısına maruz kaldığı bu günlerde öğrencilere alay konusu olan Performans Değerlendirme Sistemi modülü MEBBİS sistemine yüklenmiştir.
Daha 20 Nisan’da sayın bakan katıldığı canlı yayında ‘Eğitim ailemizin hiçbirisinin mutabık kalmayacağı veya onları rahatsız edecek hiçbir hususu uygulamaya koymayacağız’ demişti. Anadolu Eğitim Sendikası başta olmak üzere birçok sendikanın karşı çıktığı bu uygulamanın derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.


Anadolu Eğitim Sendikası olarak duruşumuz ilk gün ki gibidir. Bakanlık bu uygulamayı geri çekmediği taktirde AES üyeleri bu suça ortak olmayacaktır. MEB öğretmenlerine puan değil değer vermelidir."

 

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ 
AES Genel Başkanı

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)