adscode
adscode

"Öğretmenler Dersliklere Cep Telefonu ile Girmemeli!"

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) okullarda öğretmenlerin derste cep telefonu kullanımı, okullarda yer alan televizyonlar, okul bahçe alanları ve okul dış duvarları üzerine önerilerde bulundu.

"Öğretmenler Dersliklere Cep Telefonu ile Girmemeli!"
Eğitim
Güncelleme : 08-Sep-19 15:20

Bir düşünce kuruluşu olan ‘Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi’ (DİERG), ilkokul ortaokul ve liselere dair Milli Eğitim Bakanlığı’na derste motivasyonu ve verimi artırabilecek, okulda öğrenci ve öğretmenin iyi hissetme haline katkıda bulunabilecek dört öneride bulunmaktadır.

 

İlk Öneri; Milli Eğitim Bakanlığının 2018/10 numaralı genelgesi uyarınca, branş farkı gözetmeksizin öğretmenlerin cep telefonlarını öğretmenler odasındaki dolaplarına ya da okul yönetimine bırakarak derse girmesi gerekmektedir. Derste dikkatlerinin dağılmaması için öğrencilerin okulda cep telefonu bulundurma ve kullanmalarına kısıtlamalar getirilmiştir. Ders esnasında dikkatin dağılmaması ve ders boyunca sadece öğrencilerle meşgul olma beklentisi öğretmenler için de geçerlidir. Bu nedenle, öğretmenlerin derse cep telefonları ile gelmemesi; bu kurala yerinde bir ısrarla tabi tutulan öğrencilerin kararın ciddiyetini anlamalarına, derslerdeki verimliliğinin artırılması niyetiyle bu kararın uygulandığını kavramalarına ve sahiplenmelerine de yardımcı olacaktır. Öğretmenler telefonlarını teneffüs boyunca kullanabilir.  Cep telefonlarının derse katılanlarca ders esnasında görünür, kullanılır olmaması gerektiği; derslikte cep telefonu bulundurmanın ve kullanabilmenin öğretmene tanınmış bir ayrıcalık olmadığının, öğretmenin tercihine bırakılmadığının öğretmenlere tekrar anımsatılmasını önermekteyiz. Okulun ve eğitimin tüm bileşenlerini bu kararı sahiplenmeye ve uygulamayı ciddiyetle takip etmeye davet ediyoruz. 

 

İkinci Öneri; Okul yönetici ve öğretmen odalarındaki televizyonların (okullardaki televizyonların) tamamen kaldırılmasını önermekteyiz. Ayrıca, okul yönetici odalarının konforunun okulun konfor ortalamasına uygun hale getirilmesi de sağlanabilir.

 

Üçüncü Öneri; Bazı okul bahçelerinde yeşil alan bırakılmamıştır, bina dışında kalan toprak ya da yeşil alanın üzeri asfaltla ya da betonla örtülmüştür. Bu yanlış uygulamadan vazgeçilmeli, öğrencilerin toprakta oynamasına, toprakla ilgili çalışmalar yapmasına izin verilmelidir.

 

Dördüncü Öneri; Okulların etrafındaki bazen iki, üç metreyi bulan yüksek dış duvarlar ve jiletli tel örgüler tamamen kaldırılmalıdır. Okulların kamera ve güvenlik alarm sistemi zaten mevcuttur ve aktiftir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)