adscode
adscode

Öğretmenler ne istiyor? Bakan ne diyor?

Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları bitmiyor. Mesleklerinin itibarsızlaştırıldığını belirten öğretmenler, sınavın iptalini isterken '60 yıllık bir rüyaydı' diyen Milli Eğitim Bakanı Özer ise sınavda kararlı.

Öğretmenler ne istiyor? Bakan ne diyor?
MEB
Güncelleme : 13-Aug-22 16:18
Öğretmenlik Meslek Kanunu 14 Şubat 2022 tarihli Resmî Gazete’ de yayımlanarak kanunlaştı. Buna göre uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanları için öğretmenlere 19 Kasım’da 81 ilde yazılı sınav yapılacak. Öğretmenler ise sosyal medyada her gün konuya tepki gösteriyor. Öte yandan Öğretmenlik Meslek Kanunu '60 yıllık bir rüyaydı' diyen Milli Eğitim Bakanı Özer ise sınavda kararlı.
 
Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili öğretmenlerin görüşleri şöyle:
 
Deniyor ki bu sınav sonunda öğretmenlerin özlük haklarında ciddi iyileştirme olacak. Başka? Tamam işte maaşlarınız artacak baska yok. O zaman da #ogretmenlerdiyorki bu sınava ne gerek var. Sınavsız özlük haklarımızda iyileştirme yapılsın.
- Sınav= para olmamalı. Hakettiğimiz ücreti almak için sınava tabi tutulmak istemiyoruz.
- Ezbere dayalı bu sınav süreci öğretmenlere nitelik olarak bir şey veremeyeceği gibi eğitim hayatına bir artısı olmayacak. Sınavda 70 alanın güldüğü 69 alanın üzüldüğü ama görev olarak hiçbir şeyin değişmediği kariyer tiyatrosuna hayır.
- Sanki dönüşü olmayan bir yol. Yok yönetmeliği değiştiremeyiz. Yok illa yapacağız sınavı! Bu ülkede neler neler değişti bir günde. İsterseniz olur hemen. Yeter ki değer verin öğretmene.
Öğretmenlik korkudan beslenmez; sevgiden, vicdandan beslenir. Derste öğretmen ve vicdanı başbaşadır. Öğretmeni ekonomik kaygılarla ezmeyin, üzmeyin, mesleğin itibarını düşürmeyin. Her şey para değil, itibar önemli! 
- Mesleğimizi itibarsızlaştırıp bizleri uzman yaptıktan sonra öğrencilerimiz ve velilerimizin gözündeki değerimizin ne olacağını düşündünüz mü?
 
'60 yıllık bir rüyaydı'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise dün katıldığı toplantıda Öğretmenlik Meslek Kanunu'na da değindi. Özer şöyle konuştu: "60 yıllık bir rüyaydı. İstediğimiz şey şuydu: Öğretmenlerimize uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili bir kariyer sistematiği geliştirelim. Küçük eğitimlerle ve basit bir sınavla öğretmenlerimizin özlük hakkında ciddi bir iyileşme sağlıyor."
 
Bu konuda yapıcı eleştirilere açık olduklarını kendilerinin de "Nasıl daha iyi yapabiliriz?" diyerek Bakanlık çalışanları ile bir araya geldiğini belirten Özer, "Uygulama nedir? Eğitim, alınan bu eğitimlerden küçük bir sınav. Dileğimiz zaten büyük çoğunluğunuzun geçmesini sağlamak. Bizim derdimiz size engel olmak değil. Bakın arkadaşlar, 614 bin öğretmen var. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenliğe başvuran... Uzman öğretmenlerin eğitimi ne zaman bitecek? 5 Eylül'de bitecek değil mi? Bugün 11 Ağustos. Yaklaşık 1 ay var. 358 bin 859 öğretmen eğitimini tamamlamış. Başöğretmenliğe 70 bin öğretmen başvurdu. 41 bin 576 öğretmen eğitimini tamamlamış. Yani üçte ikisi zaten bitirmiş eğitimi. Sözün özü şu: Biz hak ettiğiniz özlük haklarını almanız için çok rahat bir şekilde üstesinden gelebileceğiniz mekanizmalarda bunu size sağlamaya çalıştık. İstirhamımız aramıza kimseyi sokmayalım. Biz birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problemin olmadığına inanıyoruz." dedi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)