adscode
adscode

'Öğretmenler Siyasi Çekişmeye Alet Adilmemeli'

Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen1 Şube Başkanı Müfit Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından dershane ve yurtlara yapılan baskınlara tepki gösterdi.

'Öğretmenler Siyasi Çekişmeye Alet Adilmemeli'
Sendikalar
Bayraktar, hükümetin öğretmen ve öğrencileri rahat bırakması, öğretmen ve öğrencileri siyasete alet etmemesi çağrısında bulundu.
Dershane ve öğrenci yurtlarına baskıların kabul edilemez olduğunu belirten Müfit Bayraktar, hükümetin eğitim camiası üzerindeki baskıcı ve taciz politikalarını sona erdirmesini istedi. Antidemokratik uygulamaların eğitimcileri ve öğrencileri tedirgin ettiğine işaret eden Bayraktar, "Ülkemizin eğitim sorunları gün geçtikçe artmakta, hükümet eğitim sistemi üzerinde iyileştirmeler yapmak yerine eğitim camiamızı huzursuz edecek değişikliklere gitmektedir. Yeni çıkan MEB Kanunu sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Müdür Yardımcılarının ardından ilimizde dershane sahibi, dershane ortağı, dershane yöneticisi ve dershanelerde ders veren öğretmenlere yönelik soruşturma açmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı kimden ve nasıl geldiği belli olmayan ihbarlar ile öğretmenlerin öğrencileri dershanelere yönlendirdiği etüt saatleri için dershanelere giden öğrencilerin özellikle son sınıf öğrencilerinin okullarda yoklamalarda var gösterildiği gerekçeleri ile soruşturmalar yapılmaktadır. Liselerde yoklama fişlerini kontrol ederek soruşturma derinleştirilmekte. Sırf siyasi çekişmeler yüzünden öğretmenlerin huzursuz ve rahatsız edilmesi doğru değildir." dedi.

'ÖĞRETMENLER SİSYASİ ÇEKİŞMEYE ALET EDİLMEMELİDİR'
Hükümetin öğretmenleri siyasi çekişmelerin içine çekmemesi gerektiğini, öğretmenlerin siyasete alet edilmemesi uyarısında bulunan Müfit Bayraktar, "Dershane öğretmeni ya da devlet memuru öğretmen olsun nihayetinde öğretmendir ve siyasi çekişmelerin içine çekilmemelidir. Hükümet öğretmen ve öğrencileri rahat bırakmalıdır. Öğretmenlerimizin üzerinden ellerinizi çekiniz, öğretmenler sahipsiz değildir. Tüm öğretmenlerimiz şunu bilmelidir sendikamız sizlerin hep yanında oldu ve sonuna kadarda yanınızda olacağız. Dershane öğretmenleri de kendilerini yalnız hissetmemeliler. Sendikamız dün olduğu gibi bugünde onların yanındadır ve desteğimiz onlarla birliktedir. Yapılan bu soruşturmalar tamamen siyasi içeriklidir ve derhal durdurulmalıdır, sendikamız öğretmenlerimizin siyasete alet edilmesinden son derece rahatsızdır." ifadelerini kullandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)